הכנת המבורגר ביתי – המדריך המלא

לאחר שבמשך שנים הוא היה מאכל נפוץ למדיי ברחבי העולם, הפך ההמבורגר לאחד המאכלים האהובים בישראל. תוכלו למצוא את המנה הזו במסעדות רבות, כאשר לא מעט מסעדות מתמחות בהכנת המבורגרים. אין ספק שארוחת המבורגרים יכולה להיות הבילוי המושלם במסעדה – אבל למה לאכול בחוץ כשאפשר להכין בבית? ולכן אנחנו כאן עם המידע, המצרכים, הכלים, תהליך ההכנה והטיפים להכנת המבורגר ביתי. הכינו את הבשר והפשילו את השרוולים, ובואו נתחיל

קרא עוד

איך לפלט דג בצורה הנכונה

אין ספק שארוחת דגים טובה מתחילה בדגים טריים וטובים. לא פעם דגים טריים נמכרים שלמים, ואם תרצו לפלט אותם תצטרכו לבקש מהקצב או לעשות זאת בעצמכם. ולכן, אם אתם מעוניינים לפלט דג בקרוב ולא יודעים כל כך איך להתחיל, הכנו לכם מדריך קצר שיוכל לתת לכם כיוון

קרא עוד

האם בשר בריא או לא?

אם הגעתם לעמוד הזה סביר להניח שאתם אוכלי בשר, ורוצים לעצור ולהבין לרגע אם זה בכלל בריא לכם. יש לא מעט מיתוסים על בשר בקר ומחקרים רבים התקיימו בתחום, אך באופן כללי ניתן להצביע על כמה המלצות בנוגע לצריכת בשר, שכן הוא מכיל לא מעט חומרים מזינים והכרחיים לגוף. אז האם בשר הוא בריא ובאיזו מידה יש לצרוך אותו?

קרא עוד

טיפים להכנת דגים במעשנה

דג טוב יכול לפתוח כל ארוחה טובה, וכמובן שרבים יעידו שאין כמו ארוחת דגים עשירה. הטעמים העדינים של הדג שסופחים אליהם את התיבול, המרקם הרך וכמובן הערכים התזונתיים הטובים – הם רק חלק מהסיבות למה כדאי להכין ולאכול דגים, ואנו רוצים להכיר לכם דרך חדשה ומפתיעה לשדרג את מנת הדג – הכנה במעשנה. מעניין? הינה כמה דברים שכדאי לדעת

קרא עוד

חלקי בשר לפי מספר

חגי תשרי מתקרבים ואתם מתחילים לחשוב על מנות החג הבשריות והחגיגיות שאתם הולכים להכין? רוצים לרענן את התפריט שלכם ולהשתמש בנתח בשר חדש? או שתמיד רציתם להכיר את כל נתחי הבשר לפי מספרים ולא היה לכם את מי לשאול? ובכן, הגעתם למקום הנכון. בעמוד הבא נכיר לכם את כל החלקי הבשר לפי מספרים, נסביר על המאפיינים של כל אחד מהסוגים ועל דרכי ההכנה המומלצות. אז חממו את תנורים והדליקו את המנגלים – אנחנו מתחילים

קרא עוד

מידות עשייה בבשר – המדריך המלא

כנראה כל אחד שהזמין בשר כלשהו במסעדה, כמו סטייק או המבורגר, נתקל בשאלה “באיזו מידת עשייה תרצה את הבשר?”, וכמובן כל מי שאוהב לצלות במטבח הביתי שלו בשר נדרש להתעסק בנושא הזה בכל פעם מחדש. אז אם אתם צריכים חידוד והסבר בנושא, הכנו לכם מדריך קצר וקליל על כל מה שצריך לדעת על מידות עשייה בבשר. אז חממו את הגריל או את המחבת – אנחנו מתחילים

קרא עוד

איך מכינים צלעות כבש באופן מושלם

מחפשים את מסמר הערב הבא בארוחת החג הקרובה? רוצים להפתיע את האורחים (ואת עצמכם) במעדן בעל האש? צלעות כבש יכולות להיות רעיון נהדר בעבור כך, ואם זה נשמע לכם טוב ובא לכם לנסות – ריכזנו לכם כמה טיפים ודגשים להכנת צלעות כבש שיגרמו לכולם ללקק את האצבעות.

קרא עוד

הפשרת בשר: טיפים מומלצים

קניתם בשר איכותי וטרי, הכנסתם אותו להקפאה ליום שבו תרצו להכין ממנו מנה מופלאה – ואז היום הזה הגיע. לפניכם עומדות כמה דרכים להפשיר את הבשר (או את העוף או הדגים) לפני הבישול, אבל חשוב שתעשו את זה נכון, כדי לשמור על איכות הבשר ולמנוע מחיידקים (שיכולים להזיק לכם) להתרבות עליו. אז איך מפשירים בשר בצורה נכונה וממה כדאי להימנע? ריכזנו לכם כאן את המידע החשוב

קרא עוד

איך להכין חזה עוף

חזה עוף הוא אחד הנתחים הפופולאריים והאהובים ביותר על הישראלים. אפשר להכין ממנו שלל מטעמים ומאכלים, כשהנפוץ ביניהם הוא כמובן השניצל, וכמובן שאפשר גם להקפיץ אותו במחבת או לצלות אותו בתנור. וחוץ מזה שהוא טעים, הוא גם עשיר בחלבון – ולא סתם ספורטאים בוחרים להפוך אותו לחלק מרכזי בתפריט שלהם. אז מה עוד מעניין לדעת על הנתח הזה?

קרא עוד

רטבים לבשר

כמעט כל חובב בשר יעיד: בשרים, ובמיוחד בשרים צלויים, הם מצוינים וטעימים בפני עצמם ולרוב לא דורשים יותר משמן זית, מלח ופלפל שחור. אבל אם אנחנו רוצים לקחת את המנה לשלב הבא ולהעצים את טעמי הבשר, אפשר בהחלט גם לשלב עם הבשר רוטב שנוכל להכין בעצמנו. בדיוק בשביל זה ריכזנו לכם 4 רטבים מומלצים לבשר, שתוכלו להכין בקלות ובמהירות במטבח הביתי שלכם, ולהפוך את נתח הבשר שלכם למעדן. אז בואו נתחיל להכין!

קרא עוד

המדריך לבחירת בשר איכותי

אין כמו בשר טעים ועסיסי במרקם רך ונוח ללעיסה, כזה שגורם לכם להתענג מכל ביס ולא לרצות להפסיק לאכול ממנו. אין ספק שבחירת בשר איכותי זה משהו שלומדים לאורך זמן, ושלחובבי הבשר המושבעים שבינינו כנראה יש טביעת עין חדה בנושא, אבל אין ספק שיש כמה כללי אצבע חשובים שיש להביא בחשבון, ולכן ריכזנו לכם את החשובים בעמוד הזה.

קרא עוד

על האש בחוף הים

אם אתם אוהבים על האש ואוהבים את חוף הים – כדאי לכם לשלב בין השניים וליהנות מכל הטוב הזה עם הקרובים שלכם. נשמע לכם טוב? לפני שיוצאים לדרך, כדאי לכם לדעת כמה דברים על הדלקת מנגל בשטחי חוף הים, מה אומר על כך החוק ולהכיר חופים שתוכלו להבעיר בהם פחמים, וכמובן להצטייד בציוד החשוב לקראת הפיקניק שלכם – ועל כך במאמר הזה.

קרא עוד

דגים על האש

כשאנחנו מדברים על מנגל ועל האש, רובנו נחשוב ישר על מגוון בשרים עסיסיים שהם לא פחות ממעדן לחך לאחר צלייה. עם זאת, חשוב שלא נשכח גם את הדגים הטריים הנפלאים שהאש והניחוחות המעושנים מהמנגל יעשו להם רק טוב. אז חממו היטב את הגריל – ובואו נתחיל!

קרא עוד

סוגי דגים למאכל

ההכנה מהירה, התיבול קליל, והטעם? פשוט מעדן: דגים הם מאכל אהוב במיוחד והם מקבלים מקום של כבוד, לא פחות מבשרים וממאכלים אחרים. הם יכולים להיות מנה עיקרית מצוינת ומשביעה, ללוות מנות אחרות ולפתוח לכם כל ארוחה. ולכן, בעמוד הזה נמליץ לכם על 3 סוגי דגים מומלצים, נציג לכם כמה טיפים ודגשים חשובים וקצת על היתרונות באכילת דגים. בואו נתחיל להכין!

קרא עוד

בשר ויין

אצל לא מעט אנשים יין איכותי ובשר טרי משובח באים יחד בכל ארוחה מפנקת וטובה. ואכן, יין הוא חלק בלתי נפרד מארוחת בשרים חגיגית, וכדי ליהנות מכל הניחוחות והטעמים הטובים שבאלמנטים האלה, כדאי להתאים את היין לבשר באופן המושלם. אז אם גם אתם רוצים לדעת עוד על הנושא וליצור את השילוב המדויק בין השניים, הכנו לכם מדריך קצר שיכניס אתכם לעניינים. אז בואו נתחיל

קרא עוד

איך להדליק מנגל

יום העצמאות עוד רגע מגיע, והחלטתם שהשנה אתם רוצים להפוך את המנגל שלכם למושלם? הגעתם למקום הנכון. בעמוד הזה הכנו לכם את הדרכים להדליק את המנגל שיסייע לכם לצלות בשר מצוין, דגים טובים וירקות טריים. מוכנים? בואו נדליק!

קרא עוד

שייטל

נתח השייטל הוא נתח בשר בקר טעים ורך שניתן להכין ממנו מטעמים רבים כגון קרפצ’יו, רוסטביף ושניצל, ולאכול אותו בצורות שונות, כמו למשל בתור סטייק. אך לפני שאתם מחממים את המנגל וממהרים להכין את הנתח הנפלא, חשוב שתדעו עליו את כל המידע החשוב, דרכי ההכנה המומלצות וטיפים נוספים, כדי שבסוף תוכלו ללקק את האצבעות. בואו נתחיל

קרא עוד

שקדי עגל

בשנים האחרונות שקדי עגל עוברים מהמטבחים של השיפודיות והמסעדות היישר למטבחים הביתיים של חובבי הבשר, והופכים לאהובים ונפוצים במיוחד, ולא בכדי. מדובר בנתח בשר בעל מרקם וטעמים מצוינים שניתן להכין בכמה דרכים בקלות ובמהירות. אם כן, אנחנו כאן כדי לספק לכם כל מה שחשוב לדעת על החלק הנהדר הזה, ואיך גם אתם תוכלו להכין ממנו מעדנים. בואו נתחיל

קרא עוד

ניו יורק סטריפ סטייק

משתגעים מנתח הסינטה המוכר והאהוב, אך רוצים להשתדרג בסטייק בשרני ומפנק במיוחד? הכירו את סטייק ניו יורק סטריפ. מדובר בסינטה על עצם אשר משבחת את טעמי הבשר ומייחדת אותם. כל מה שאתם צריכים לדעת על הנתח הזה מובא לפניכם במאמר הבא.

קרא עוד

כתף בקר

ימי החורף הקרירים עדיין איתנו ומה טוב יותר מתבשיל קדירה חם, טעים ומנחם עם בשר טוב? כנראה שמדובר במאכל האידיאלי. ולכן, אנו רוצים להכיר לכם נתח בשר שיהיה מושלם עבור כך – כתף בקר. המשיכו לקרוא וקבלו את כל המידע החשוב על הנתח.

קרא עוד

איך מעשנים בשר

עישון בשר הוא שיטת בישול שבה משאירים את נתח הבשר במקום סגור שבו העשן מצטבר, ומביא לעישון ובישול הבשר בדרך מיוחדת שבה הנתח מתרכך וסופח טעמי עישון מיוחדים. שיטה זו מומלצת לאוהבי בשר ולכאלה שרוצים להכין בשר בדרך נוספת ומעניינת. אם גם אתם מתעניינים בנושא, במאמר בזה תוכלו למצוא מידע על איך מעשנים בשר, סוגי מעשנות וסוגי עישון, אילו בשרים כדאי לעשן, מספר טיפים נוספים ועוד. בהצלחה!

קרא עוד