השחזת סכינים
השחזת סכינים היא לא רק פעולה המתבצעת במטבחים של מסעדות או ע”י שפים וטבחים מקצועיים כפי שרבים חושבים. אלא שמדובר בפעולה שחשובה במיוחד לנוחות שלנו במטבח והיא למעשה קשורה באופן ישיר לאיכות החיתוך בקרב מאכלים הדורשים חיתוך נקי ומדויק. אז מה משחיז הסכינים המתחיל צריך לדעת?
קרא עודרשימה לעל האש
נראה שיש לנו את כל הסיבות בעולם לצאת לפארק לעל האש – יום העצמאות, חגים, אירועים שונים וסתם כשמתחשק לנו להתפנק עם משפחה וחברים. לכן, אם גם אתם מתכננים על האש בקרוב, חשוב שתכינו רשימה עם כל הדברים שתצטרכו, כדי שתיהנו מחוויה כיפית וטעימה. אז מה צריך לקחת? הינה רשימה שתוכל לעזור לכם!
קרא עודאיך להפתיע את בת הזוג
מחפשים דרך להפתיע את בת הזוג שלכם? בין אם מדובר ביום מיוחד, כמו יום הולדת או יום נישואין, ובין אם מדובר בעוד יום של חול, תוכלו להכין לארגן לאהובתכם יום מפנק ומהנה, או להעניק לה מתנה אישית ומרגשת. אם אתם מתלבטים, הכנו עבורכם 5 דרכים להפתיע את בת הזוג שלכם.
קרא עודסטייק פורטרהאוס
מכירים נתח פילה? אכלתם פעם סינטה? עכשיו דמיינו את שניהם יחד בסטייק אחד. למעשה – אנו מכירים נתח כזה והוא נקרא סטייק פורטרהאוס. מדובר בנתח בשר איכותי ומפנק שיכול לסגור לכם סעודה טובה או להשתלב היטב בכל ארוחה. אז מהו הנתח הזה ומה עוד צריך לדעת עליו?
קרא עודסוגי סטייקים
כשמדברים על סוגי בשרים, למעשה מדברים על חלקים ונתחים רבים המגיעים אלינו מאזורים שונים בגוף הבהמה. הנתחים השונים מאופיינים בתכונות שונות, הקשורות לטעמים, מרקמים, רמות שומן, דרגות קושי וכדומה. כל אלו משפיעים על אופן ההכנה של הנתח וכמובן על התוצאה הסופית. גם בתחום הסטייקים יש מספר נתחים שונים ומובחנים זה מזה, ועל כן חשוב לנו להביא לפניכם 8 סוגי סטייקים – חלקם מוכרים וחלקם פחות – עם כמה פרטים מעניינים שכדאי לכם להכיר. אז בואו נתחיל.
קרא עודסקירט סטייק
בין אם אתם חובבים מושבעים של בשר ובין אם לא, כדאי לכם להכיר את הסקירט סטייק: מדובר בנתח בשר המקוצב מנתח הקצבים, שקל להכין וכיף לאכול – לבד או כחלק ממנה או ארוחה. מעניין? במאמר זה תמצאו מידע על הנתח, תכירו את דרכי ההכנה ומספר טיפים ודגשים נוספים.
קרא עודפילה מדומה
מחפשים נתח בשר טוב ואיכותי לתבשיל קדירה בבישול איטי? הכירו את הפילה מדומה. מדובר בנתח בשר המתאים במיוחד לתבשיל שכזה, והוא ישאיר בו טעמים מיוחדים ובשריים שלא יפסיקו לגרוף מחמאות. נשמע מעניין? במאמר זה ריכזנו עבורכם מידע וטיפים בנוגע לנתח.
קרא עודפיקניה
אם אתם אוהבים בשר ובא לכם קצת לגוון מהאנטריקוט והסינטה המוכרים (אך טעימים, אין ספק), כדאי שתכירו את נתח הפיקניה. הנתח הזה שירשים את האורחים בארוחת הערב, הוא בשר בקר פרימיום משגע ועם טעמים שיגרמו לבלוטות הטעם לחגוג. אז חממו את התנורים, הדליקו את המעשנות – הכנו עבורכם את המידע החשוב ואת דרכי ההכנה של הנתח המיוחד הזה.
קרא עודבריסקט/ חזה בקר: את הנתח הזה אתם חייבים להכיר
הזמנתם אורחים לארוחת בשרים משגעת, והתחשק לכם להפתיע אותם בנתח בשר עסיסי ומרשים? כדאי שתכירו את נתח חזה הבקר, הידוע גם בשמו הלועזי ‘בריסקט’. בבישול נכון, תוכלו לקבל נתח מלא בטעמי בשר עמוקים ובמרקם רך, שיגרום לאורחים שלכם להתענג מכל ביס. במיוחד בשביל זה, ריכזנו עבורכם את כל המידע החשוב בנוגע לנתח הבריסקט ועל דרכי ההכנה שלו.
קרא עודאונטריב
אם התחשק לכם להכין ארוחת בשרים מדהימה או להתנסות בסוג מיוחד של בשר, כדאי שתכירו את נתח האונטריב. מדובר בבשר בקר עשיר בטעמים שנקצב קרוב לאנטריקוט ולפיכך גם מזכיר את טעמו. הנתח, שאהוב מאוד על שפים, מתאים להכנת מנות מגוונות במספר שיטות בישול. אז אם אתם מעוניינים לדעת עוד על הבשר המרשים הזה ולהכין אותו, המשיכו לקרוא!
קרא עוד