אוכל למתאמנים – אילו סוגי חלבון כדאי לצרוך?

כאשר מתחילים להתאמן ולשנות את אורח החיים – אם לצורך ירידה במשקל, חיטוב, שמירה על המשקל או אפילו עליה במשקל ובמסת השריר – התזונה שלנו צריכה להשתנות גם היא. כל אדם שמתאמן ושומר על כושר יודע שחלבון הוא רכיב תזונתי חשוב לצורך שמירה על תזונה בריאה ותפריט מאוזן. אז אילו סוגי חלבון חשובים למתאמנים ואיך אפשר לצרוך אותם? הינה על המידע שחשוב לדעת.

קרא עוד

קציצות עוף לילדים

התזונה והבריאות של ילדינו חשובה לנו וככל הנראה נעשה לא פעם מאמץ להחביא את אבות המזון שלהם הם זקוקים באוכל שאנחנו מגישים להם, למען התפתחותם הבריאה והתקינה. עוף הוא מרכיב חשוב ובסיסי לצריכת החלבון המומלצת לילדים וכמו כן אפשר להכין אותו בשלל צורות שהילדים יבקשו לאכול עוד ועוד. אז למה חשוב שילדים יצרכו עוף? כמה חלבון יש בעוף ואילו מאכלי עוף אפשר להכין לילדים שהם יאהבו? תמשיכו לקרוא.

קרא עוד

הכנת פסטרמה ביתית

אין כמו לחזור הביתה ולדעת שלא תצטרכו לעבוד קשה ולהשקיע בארוחת ערב, הרי שהכנתם מראש פסטרמה עתירת חלבונים וטעמים. בשימוש פסטרמה ביתית תוכלו להכין סנדוויץ’ מפנק בזריזות, לצרף כמה פרוסות עבות למנת אורז או אפילו לאכול אותה ככה לצד סלט וליהנות ממנת חלבון דלת שומן בטעמים בייתים. קראו עוד ותגלו מהם הטיפים להכנת הפסטרמה הביתית שאין ממנה דרך חזרה. בואו נתחיל.

קרא עוד

טיגון בשר – איך עושים את זה נכון?

טיגון בשר היא כנראה הדרך היעילה והמהירה ביותר להכין בשר טעים ועסיסי לארוחת הצוהריים או הערב כשאורחים קופצים בהפתעה או כשנתקפתם רעב לאחר יום עבודה ארוך. טיגון בשר היא בהחלט מיומנות נרכשת, אך כזו שאפשר ללמוד ולשלוט בה בקלות אם מקשיבים לטיפים הנכונים ועוקבים אחר ההוראות שמתאימות לנתח הבשר שאותו בחרתם להקפיץ או לצרוב לארוחה שלכם. איך בוחרים בשר לטיגון, אילו סוגים קיימים, מהם שלבי הטיגון ומהם הטיפים המנצחים לארוחה הבשרית המושלמת? כל התשובות מחכות לכם כאן. הכינו את הסינרים, אנחנו מתחילים.

 

קרא עוד

מה ההבדל בין שוק טלה לכתף טלה?

שוק טלה, כתף טלה וצוואר טלה – כולם נתחים מאותו הבשר המשובח והאהוב. אז מהם בכל זאת ההבדלים? ובכן הם מהותיים. מדובר בנתחים שונים בעלי תכולת שומן ושריר שונה והכי הכי חשוב טעם שונה. רוצים לדעת מהם ההבדלים ואיך תוכלו להיכן מנת טלה משגעת? תמשיכו לקרוא ותגלו את הסודות של אנשי המקצוע.

קרא עוד

הפשרת דגים קפואים

דג טעים הוא רעיון מעולה לארוחת צוהריים או ערב. הדרך הטובה ביותר לשמור דגים לאורך זמן היא בהקפאה וכאשר דג מפשיר אפשר להכין אותו ממש בתוך דקות בודדות, אבל נראה שלא כולם יודעים איך מפשירים דג במהירות וכמו שצריך. בדיוק בשבילכם הכנו מדריך מפורט ובו כל האפשרויות העומדות לפניכם. בתיאבון!

קרא עוד

קציצות מושלמות: המדריך לקציצות רכות וטעימות

הקציצות המושלמות לא דורשות מכם חומרי גלם רבים או הכנה מוקדמת או מורכבת: כל שתצטרכו זה בעיקר בשר טחון טרי, תבלינים, בצל, ביצה ולחם, ועוד כמה טיפים ודגשים שיסייעו לקציצות שלכם להיות אווריריות ועסיסיות יותר. אז איך בדיוק עושים את זה ומכינים את הקציצות המושלמות, הרכות והטעימות ביותר? הינה הטיפים שלנו

קרא עוד

דגים לסושי: המדריך המלא לסושי ביתי

אחד המאכלים היפניים הפופולריים והאהובים ביותר ברחבי העולם הוא הסושי. אומנם מדובר בשילוב של כמה חומרי גלם בסיסיים – אך השילוב של כולם יוצר ביס מענג ומלא בכל טוב ורבים התמכרו כבר למאכל האסייתי הזה. כיום יש לא מעט מסעדות אסייתיות המתמחות בהכנת סושי, אבל לגמרי מדובר במאכל שתוכלו להכין אותו במטבח הביתי שלכם. אז איך מכינים סושי? הכנו לכם מדריך שיעשה לכם סדר בעניינים ויוכל לעזור לכם לגלגל את הרול המושלם, בואו נצא לדרך

קרא עוד

טיפים להכנת כריך בשר

בא לכם ארוחה בשרית כיפית וטעימה בבית? רוצים להתפנק מכריך משובח באמצע יום העבודה או הלימודים? אין ספק שכריך בשר יעשה עבורכם את העבודה. ההכנה של הכריך לא מסובכת או ארוכה במיוחד, התוצאה פשוט נהדרת, ותמיד תוכלו לגוון ולשנות את התוספות לקראת הכריך הבא שתכינו. נשמע טעים? בעמוד הבא ניתן לכם טיפים להכנת הכריך הבשרי המושלם – אז בואו נתחיל

קרא עוד

הכנת המבורגר ביתי – המדריך המלא

לאחר שבמשך שנים הוא היה מאכל נפוץ למדיי ברחבי העולם, הפך ההמבורגר לאחד המאכלים האהובים בישראל. תוכלו למצוא את המנה הזו במסעדות רבות, כאשר לא מעט מסעדות מתמחות בהכנת המבורגרים. אין ספק שארוחת המבורגרים יכולה להיות הבילוי המושלם במסעדה – אבל למה לאכול בחוץ כשאפשר להכין בבית? ולכן אנחנו כאן עם המידע, המצרכים, הכלים, תהליך ההכנה והטיפים להכנת המבורגר ביתי. הכינו את הבשר והפשילו את השרוולים, ובואו נתחיל

קרא עוד

איך לפלט דג בצורה הנכונה

אין ספק שארוחת דגים טובה מתחילה בדגים טריים וטובים. לא פעם דגים טריים נמכרים שלמים, ואם תרצו לפלט אותם תצטרכו לבקש מהקצב או לעשות זאת בעצמכם. ולכן, אם אתם מעוניינים לפלט דג בקרוב ולא יודעים כל כך איך להתחיל, הכנו לכם מדריך קצר שיוכל לתת לכם כיוון

קרא עוד

האם בשר בריא או לא?

אם הגעתם לעמוד הזה סביר להניח שאתם אוכלי בשר, ורוצים לעצור ולהבין לרגע אם זה בכלל בריא לכם. יש לא מעט מיתוסים על בשר בקר ומחקרים רבים התקיימו בתחום, אך באופן כללי ניתן להצביע על כמה המלצות בנוגע לצריכת בשר, שכן הוא מכיל לא מעט חומרים מזינים והכרחיים לגוף. אז האם בשר הוא בריא ובאיזו מידה יש לצרוך אותו?

קרא עוד

טיפים להכנת דגים במעשנה

דג טוב יכול לפתוח כל ארוחה טובה, וכמובן שרבים יעידו שאין כמו ארוחת דגים עשירה. הטעמים העדינים של הדג שסופחים אליהם את התיבול, המרקם הרך וכמובן הערכים התזונתיים הטובים – הם רק חלק מהסיבות למה כדאי להכין ולאכול דגים, ואנו רוצים להכיר לכם דרך חדשה ומפתיעה לשדרג את מנת הדג – הכנה במעשנה. מעניין? הינה כמה דברים שכדאי לדעת

קרא עוד

חלקי בשר לפי מספר

חגי תשרי מתקרבים ואתם מתחילים לחשוב על מנות החג הבשריות והחגיגיות שאתם הולכים להכין? רוצים לרענן את התפריט שלכם ולהשתמש בנתח בשר חדש? או שתמיד רציתם להכיר את כל נתחי הבשר לפי מספרים ולא היה לכם את מי לשאול? ובכן, הגעתם למקום הנכון. בעמוד הבא נכיר לכם את כל החלקי הבשר לפי מספרים, נסביר על המאפיינים של כל אחד מהסוגים ועל דרכי ההכנה המומלצות. אז חממו את תנורים והדליקו את המנגלים – אנחנו מתחילים

קרא עוד

מידות עשייה בבשר – המדריך המלא

כנראה כל אחד שהזמין בשר כלשהו במסעדה, כמו סטייק או המבורגר, נתקל בשאלה “באיזו מידת עשייה תרצה את הבשר?”, וכמובן כל מי שאוהב לצלות במטבח הביתי שלו בשר נדרש להתעסק בנושא הזה בכל פעם מחדש. אז אם אתם צריכים חידוד והסבר בנושא, הכנו לכם מדריך קצר וקליל על כל מה שצריך לדעת על מידות עשייה בבשר. אז חממו את הגריל או את המחבת – אנחנו מתחילים

קרא עוד

איך מכינים צלעות כבש באופן מושלם

מחפשים את מסמר הערב הבא בארוחת החג הקרובה? רוצים להפתיע את האורחים (ואת עצמכם) במעדן בעל האש? צלעות כבש יכולות להיות רעיון נהדר בעבור כך, ואם זה נשמע לכם טוב ובא לכם לנסות – ריכזנו לכם כמה טיפים ודגשים להכנת צלעות כבש שיגרמו לכולם ללקק את האצבעות.

קרא עוד

הפשרת בשר: טיפים מומלצים

קניתם בשר איכותי וטרי, הכנסתם אותו להקפאה ליום שבו תרצו להכין ממנו מנה מופלאה – ואז היום הזה הגיע. לפניכם עומדות כמה דרכים להפשיר את הבשר (או את העוף או הדגים) לפני הבישול, אבל חשוב שתעשו את זה נכון, כדי לשמור על איכות הבשר ולמנוע מחיידקים (שיכולים להזיק לכם) להתרבות עליו. אז איך מפשירים בשר בצורה נכונה וממה כדאי להימנע? ריכזנו לכם כאן את המידע החשוב

קרא עוד

כמה חלבון יש בחזה עוף וטיפים להכין אותו טעים

חזה עוף הוא אחד הנתחים הפופולאריים והאהובים ביותר על הישראלים. אפשר להכין ממנו שלל מטעמים ומאכלים, כשהנפוץ ביניהם הוא כמובן השניצל, וכמובן שאפשר גם להקפיץ אותו במחבת או לצלות אותו בתנור. וחוץ מזה שהוא טעים, הוא גם עשיר בחלבון – ולא סתם ספורטאים בוחרים להפוך אותו לחלק מרכזי בתפריט שלהם. אז מה עוד מעניין לדעת על הנתח הזה?

קרא עוד

רטבים לבשר

כמעט כל חובב בשר יעיד: בשרים, ובמיוחד בשרים צלויים, הם מצוינים וטעימים בפני עצמם ולרוב לא דורשים יותר משמן זית, מלח ופלפל שחור. אבל אם אנחנו רוצים לקחת את המנה לשלב הבא ולהעצים את טעמי הבשר, אפשר בהחלט גם לשלב עם הבשר רוטב שנוכל להכין בעצמנו. בדיוק בשביל זה ריכזנו לכם 4 רטבים מומלצים לבשר, שתוכלו להכין בקלות ובמהירות במטבח הביתי שלכם, ולהפוך את נתח הבשר שלכם למעדן. אז בואו נתחיל להכין!

קרא עוד

המדריך לבחירת בשר איכותי

אין כמו בשר טעים ועסיסי במרקם רך ונוח ללעיסה, כזה שגורם לכם להתענג מכל ביס ולא לרצות להפסיק לאכול ממנו. אין ספק שבחירת בשר איכותי זה משהו שלומדים לאורך זמן, ושלחובבי הבשר המושבעים שבינינו כנראה יש טביעת עין חדה בנושא, אבל אין ספק שיש כמה כללי אצבע חשובים שיש להביא בחשבון, ולכן ריכזנו לכם את החשובים בעמוד הזה.

קרא עוד

על האש בחוף הים

אם אתם אוהבים על האש ואוהבים את חוף הים – כדאי לכם לשלב בין השניים וליהנות מכל הטוב הזה עם הקרובים שלכם. נשמע לכם טוב? לפני שיוצאים לדרך, כדאי לכם לדעת כמה דברים על הדלקת מנגל בשטחי חוף הים, מה אומר על כך החוק ולהכיר חופים שתוכלו להבעיר בהם פחמים, וכמובן להצטייד בציוד החשוב לקראת הפיקניק שלכם – ועל כך במאמר הזה.

קרא עוד