מה זה מנגל ארגנטינאי?
הגריל הארגנטינאי הוא הרבה יותר משם כולל של שיטת בישול, מאחר שהגריל הארגנטינאי הוא סמל תרבותי המכיל את עיקרי המסורות הקולינריות הארגנטינאיות. מדובר בגישה ייחודית למלאכת הגריל ולהכנת הבשר, אשר שורשיה טבועים עמוק בהיסטוריה העשירה של המדינה ובתשוקה של העם הארגנטינאי לבשר בקר. הגריל הארגנטינאי הפך לכה בולט ופופולרי בעולם בשל הטכניקות, הטעמים והמשמעות החברתית הייחודיים דווקא לו. במאמר זה נסקור את עולם הגריל הארגנטינאי, נגלה את הדקויות החשובות למלאכת הגריל הארגנטינאי ונסביר את הסיבות לשימוש הרווח בו. כמו כן, נפרט על המאפיינים המיוחדים המבדילים אותו מסוגי גריל אחרים ועל סוגי הבשר המזוהים ביותר עם המטבח הארגנטינאי. שנתחיל?
קרא עודנתחי בשר מיוחדים שכדאי להכיר
בעולם הגסטרונומיה והקולינריה ידע על נתחי בשר הוא שילוב של מיומנות ואומנות, בעיקר בעבור קרניבורים ושפים או קצבים המתמחים בבשרים. לכל נתח יש סיפור שונה ופרופיל טעם משל עצמו, היוצרים מסע דרך מרקמים שונים, טעמים ורעיונות קולינריים. כל נתח בשוק, מהבריסקט החזק ועד לפילה מיניון העדין, מספר סיפור של מסורת, טכניקה וטעם. במאמר שלפניכם נסקור את עולם נתחי הבשר הנבחרים והפופולריים ביותר שכל אוהב בשר איכותי צריך להכיר, ונדבר על המאפיינים הייחודיים של נתחים אלו ועל הדרכים הטובות ביותר לבשל אותם. בין שאתם טבחים מנוסים או חובבי אוכל ובשר סקרנים, היכרות עם הייחודיות של הנתחים האלו תשפר את חוויית הבישול וגם האכילה שלכם ואת הערכתכם לעולם העשיר והמגוון של בשר הפרה. זה הזמן לחמם את המחבת, התנור או הגריל ולצאת לדרך.
קרא עודאיזה בשר מתאים למוקפץ?
מוקפץ הוא מנה מוכרת ואהובה מאוד בכל רחבי העולם והוא הגיעה אלינו, איך לא, מהמטבח האסיאתי. למנה זו מגוון וריאציות שונות ואפשר להכין אותה מכל סוגי הבשר, האטריות והירקות כאשר עיקר המנה מתרכז בקלות ובמהירות ההכנה שלה מה שהפך אותה לפופולרית במטבחים רבים. אם זאת, לשיטת ההכנה המיוחדת של מנת המוקפץ בווק, יש נתחי בשר אשר מתאימים יותר ויהיו טעימים יותר בהכנה כזו וכמו כן יתאימו לבישול מהיר. במאמר זה נספר לכם על סוגי הבשר השונים שיכולים להתאים להכנת מנת המוקפץ טובה, נספר על הירקות שיכולים להתאים למנה, על האטריות המגוונות שאפשר להשתמש בהן וכמובן על סדר הכנת המנה וההקפצה שיעשה את ההבדל בין מנת מוקפץ טובה למנת מוקפץ מעולה!
קרא עודכמה זמן בשר טחון יכול להיות במקרר?
בשר הוא אחד מחומרי הגלם האהובים ביותר לשימוש במטבחים שונים ברחבי העולם, ובעיקר במטבח הישראלי. בשר הוא מצרך מזון רגיש, וקיימים תנאים ספציפיים וזמן מוגבל לשמירתו כדי שיישאר בטוח לאכילה. לא משנה מה הוא סוג הבשר או באיזו צורה אנחנו צורכים אותו – טחון, חתוך לקוביות או נתח בשר שלם – יש דרכים מסוימות אשר נחשבות למועדפות לשמירה על הבשר איכותי גם לאחר הקפאה. ברוב המקרים, אחסון הבשר בקירור בתנאים הנכונים ובזמנים המתאימים הוא המפתח לשמירה על טריותו, טעמו, רמת בטיחותו ואיכות הרכיבים התזונתיים בו. במאמר זה נבין מהם הזמנים המומלצים לשמירת סוגי בשר שונים במקרר או במקפיא, כדי לשמור על איכותו של הבשר ועל טעמו, להימנע מריקבון או מהרעלת מזון וכדי ליהנות מחומר גלם מופלא.
קרא עודקובה ביף – הכול על הבשר הרך בעולם
קובה ביף, או בשמו המלא “בשר בקר קובה”, נחשב בעיני מומחי קולינריה וגורמים רבים בתעשיית המזון כבשר הבקר הטעים, האיכותי והיוקרתי ביותר בעולם. בשר זה מגיע מפרות מגזע ייחודי הנקרא “וואגיו” הגדל בתנאים מבוקרים באזור קובה שבמחוז היוגו ביפן במשך למעלה מ-400 שנה. התנאים וההאכלה הייחודיים הפכו את הבשר הזה למוצר יוקרה בעל מאפייני טעם, מרקם ועסיסיות הנחשבים לטובים ביותר. אז מה זה קובה ביף? למה הוא נחשב למעדן והאם אפשר למצוא אותו בארץ? הינה כל מה שצריך לדעת.
קרא עודבשר לקרפציו – איזה בשר מתאים
הקרפצ׳יו הוא מנה איטלקית מסורתית המגישים במסעדות הכי טובות בכל רחבי הארץ ובעולם, וגם בברים ובטאפסים שונים בשווקים. המנה מוגשת בדרך כלל כמנה ראשונה, והיא עשויה מבשר פרוס דקיק המוגש כמנה קרה לצד תוספות שונות כמו רטבים, פרוסות לחם, זיתים ועוד. במאמר זה נסקור את מקורות מנת הקרפצ’יו האגדית, את סוגי הבשר המתאימים להכנתה, את הטכניקה הנכונה להכנת פרוסות דקיקות ומושלמות, ואת הדרכים המסורתיות והחדשניות שבאמצעותן תוכלו להגיש ולתבל מנה איכותית של קרפצ׳יו גם במטבח הביתי שלכם.
קרא עודשיוש בשר – מה זה בשר משויש
בעולם הקולינריה, איכות הבשר היא גורם מכריע שיכול להפוך מנה רגילה ביותר כמו שווארמה ליוצאת דופן. אחד הגורמים המשפיעים ביותר על איכות הבשר הוא השיוש שלו, מונח המתייחס לשומן הבין-שרירי הנמצא בסיבי השריר של הבשר. השיוש משפיע על טעם הבשר, על הרכות שלו ובאופן כללי הוא מעיד על איכות הבשר. במאמר זה נפרט ונסביר כיצד השיוש משפיע על הבשר, מהן רמות השיוש הקיימות ומה הגורמים המשפיעים עליהן. כמו כן, ניתן לכם כמה טיפים שיעזרו לכם לזהות בשר משויש היטב שיהפוך את הארוחה הבאה שלכם למשובחת במיוחד. בואו נתחיל!
קרא עודאיזה בשר הכי בריא?
האם בריא לאכול בשר? זו שאלה שעולה פעמים רבות בקרב מי שרוצה לשמור על תזונה בריאה. בשר מספק חלבונים, רכיבים תזונתיים וויטמינים חיוניים, אך יש גם חסרונות תזונתיים ובריאותיים לצריכת יתר של בשר. במאמר זה נבחן אם בשר אדום הוא בריא לאכילה, על אילו סוגים של בשר כדאי לוותר, ומנגד איזה בשר מומלץ לצרוך.
קרא עודסטייק דנבר – כל מה שרציתם לדעת
סטייק דנבר הוא סוג של נתח בשר בקר מפורסם ואהוב מאוד, הנחשב לעדין וטעים במיוחד. לנתח הבשר דנבר קאט יש טעמי בשר חזקים, ורמת השיוש שלו גבוהה יחסית לנתחי בשר אחרים. כמו כן, החיתוך הספציפי של נתח דנבר קאט והתיבול וההכנה הקלים שלו הפכו אותו לקלאסיקה קולינרית אשר אהובה על רבים. לפניכם סקירה על דנבר קאט, שבה נתאר את החיתוך הייחודי שלו, נסביר על התיבול ונמליץ על דרכים מומלצות להכנת סטייק דנבר טעים ועסיסי.
קרא עודיישון בשר – איך זה עובד?
יישון בשר הוא תהליך שבעזרתו בשר נשמר לתקופת זמן ממושכת, ומשתמשים בו כדי לשפר את הטעם, המרקם והריח שלו. היישון מאפשר לאנזימים טבעיים הקיימים בבשר לפרק חלבונים ולהמיס שומן, מה שהופך אותו לרך ועסיסי יותר. יש שתי שיטות עיקריות ליישון בשר: יישון יבש ויישון רטוב. יישון בשר נעשה בדרך כלל על ידי קצבים מקצועיים, אך אפשר גם לעשות זאת בבית. יישון בשר יכול לשפר באופן ניכר את איכות הבשר והטעם שלו. רוצים לדעת איך עושים את זה? בואו נתחיל.
קרא עודמנגל חשמלי כל היתרונות
הפיתוי של הכנת בשר על האש על מנגל מחוץ לבית כבש את כולנו במשך דורות רבים. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת, כך גם הדרכים שבהן אנו ניגשים למסורת הנצחית הזו מתקדמות ומשתכללות. אחד הפיתוחים האלו הוא המנגל החשמלי, שהתגלה כחלופה נוחה וידידותית יותר לסביבה ממנגל פחמים או מגריל גז מסורתי. במאמר זה נדבר על הסיבות שבגללן אנשים שוקלים להשתמש במנגל חשמלי, כולל היתרונות שלו כמו חיסכון בזמן, קלות השימוש בו וההשפעה שלו על הסביבה. כמו כן, ניגע בהיבט המהותי של תחזוקה וניקוי של מנגל חשמלי, כדי להבטיח חוויית צלייה חלקה ואיכותית.
קרא עודאיך לחתוך סטייק?
חיתוך סטייק אולי נראה כמו משימה פשוטה, אבל לאלה המעריכים סטייק במידות עשייה שונות, מדובר באומנות שיכולה לעשות את כל ההבדל בטעם ובמרקם. האופן שבו אתם חותכים את הסטייק שלכם משפיע על הרוך שלו ועל חוויית האכילה הכוללת. במאמר זה נכיר את הדרך הנכונה לחתוך סטייק, מטיפול בבשר בטמפרטורת החדר, לשימוש בסכין המתאימה ועד לטכניקות המדויקות לחיתוך נגד הסיבים של הסטייק.
קרא עודמה זה קורנדביף ואיך מכינים מנה מנצחת?
קורנדביף הוא בשר כבוש ומאכל אהוב וטעים, שאנשים ברחבי העולם נהנים ממנו במשך מאות שנים. במאמר זה נכיר את מקורותיו של הקורנדביף הכבוש, את נתחי הבשר השונים המתאימים להכנת קורנדביף, ואת הדרכים השונות להכין מנה טעימה זו.
קרא עודאיך להכין סטייק מושלם במחבת
הכנת סטייק מושלם ועסיסי אשר צלוי היטב מבחוץ ורך מבפנים היא אומנות שלא כולם יכולים להשיג ולבצע בקלות. בין שאתם מעדיפים את הסטייק שלכם במידת עשייה מדיום, מדיום וול או אפילו וול דאן, הכנת הסטייק המושלם דורשת מאיתנו דיוק רב ותשומת לב לפרטים, וכמובן שימוש בטכניקות הבישול הנכונות. הכנת סטייק דורשת בדרך כלל גריל, אך כל אחד יכול להכין סטייק מעולה גם במטבח הרגיל שלו בבית. במאמר שלפניכם תוכלו לקרוא פרטים על השיטות הטובות ביותר להכנת סטייק מעולה לארוחת ערב שלא תשכחו בזמן הקרוב. נסביר לכם בדיוק באילו נתחים עליכם להשתמש, באיזה ציוד תצטרכו להשתמש כדי להכין סטייקים מעולים וגם מהו התיבול הנכון שידגיש את טעמי הבשר הטבעיים של הסטייק שתבחרו להכין.
קרא עודטיפים לחזה עוף רך ועסיסי
חזה עוף הוא מקור מצוין לחלבון ממקור רזה, ובאמצעות שילוב נכון של טכניקות בישול ותיבול כל אחד יכול ליהנות ממנת חזה עוף בריאה, עסיסית וגם משביעה. בישול של חזה עוף אומנם דורש דיוק בכמה פרמטרים, החל בשלב הפשרת הבשר, דרך החיתוך של הנתח וכלה בשיטות הבישול שלו, אך אין זה אומר שהכנתו מסובכת. במאמר זה נסביר לכם כיצד תוכלו להכין מנת חזה עוף טעימה, נגלה לכם את הסוד לריכוך חזה העוף, ונספר לכם על טריק מנצח שיעניק למנה שתכינו מרקם של ענן וטעם גן עדן. רעבים? בואו נתחיל.
קרא עודטיפים לשניצל מושלם
השניצל הוא מנה אייקונית אהובה אשר מצאה את דרכה לשולחנות רבים בתרבויות ובמדינות שונות ברחבי העולם. מקור השניצל הוא באזור אוסטריה, אך הוא הפך למעדן ורסטילי ונצר קולינרי שמשתמשים בו במנות רבות, אפילו ביפן. בין שאתם מעדיפים שניצל מחזה עוף, מהודו או מעגל, המפתח להכנת השניצל המושלם מצוי בהכנה שלו. במאמר שלפניכם תכירו מקרוב את אומנות הכנת השניצל המפורסם, החל בבחירת נתח הבשר המתאים ביותר להכנתו וכלה בתיבול המושלם, ואת דרכי ההכנה השונות של המנה הנפלאה. בואו נתחיל.
קרא עודאיזה בשר מתאים לגולש?
גולש הוא מנה לבבית ומלאת טעמים שאנשים רבים אוהבים לאכול, הנפוצה בעיקר בימי חורף קרים. המנה הגיעה אלינו ממחוזות הונגריה, והיא משלבת בתוכה בשר איכותי, פפריקה ותבלינים נוספים, פלפלים אדומים מתוקים ותפוחי אדמה רכים. בחירת נתח בקר איכותי היא קריטית להכנת מנת גולש בלתי נשכחת. במאמר שלפניכם תוכלו לקרוא מדריך מפורט של כל סוגי הבשר המתאימים להכנת גולש.
קרא עודמאכלים עשירים בחלבון שאתם חייבים להכיר
חלבון, אבן בניין חשובה בגוף, משתתף בתהליכים ביוכימיים רבים של התאים באיברים השונים בגוף. כיצד החלבון עוזר לגוף שלנו, מהי כמות החלבון המומלצת לצריכה ביום, ואילו מאכלים ידועים כעשירים בחלבון? במאמר שלפניכם תמצאו את כל התשובות לשאלות האלו והמלצות למאכלים עשירים בחלבון.
קרא עודהמדריך המלא לבישול בפוייקה
אוהבים לטייל ימים שלמים ולעשות מסלולי שטח? אוהבים לבשל? אז יכול מאוד להיות שתיהנו גם לשבת מסביב למדורה כולם יחד, עם החברים והמשפחה, וליהנות מקערה חמימה של תבשיל קדירה מפנק וממלא. איך אתם שואלים? בישול של סיר פוייקה הוא התשובה בשבילכם. בישול פוייקה הוא שיטת בישול מצוינת אשר יכולה להקל עליכם מאוד בתנאי שטח שונים, לספק לכם ארוחה מזינה או אפילו שתיים וגם לשמח את הסובבים.
קרא עודטיפים ומתכונים לבישול בשטח
בישול בשטח הפך בשנים האחרונות לטרנד ולחוויה שכל אחד חייב לעשות מפעם לפעם. בין אם יצאתם לקמפינג בכנרת עם המשפחה והילדים או בין אם לטיול בשמורת טבע עם כל החברים, בשלב מסוים האוכל והחטיפים יגמרו, איתם גם הכוחות להמשיך במסלול, הרעב יתחיל לדגדג בבטן ונרצה להכין ארוחת שטח טעימה וכיפית. לשם כך, נעצור בנקודה מסוימת שבה נקים את האוהל שלנו ונארגן את כל ציוד הבישול במטבח השטח המאולתר שלנו. אם פעם היינו מסתפקים בסיר פויקה וזורקים לתוכו כמה פחיות של שעועית ואורז, הרי שהיום בישולי השטח השתדרגו ועלו כמה רמות. היום באמצעות הציוד המתאים, אפשר להכין אפילו ארוחות שף שלמות, לא משנה באיזה אזור בטבע אתם נמצאים. אם כך אילו סוגי בישול יצליחו גם בשטח ובאיזה חומרי גלם אפשר לצלוח את בישולי השטח ולהפתיע את כל החברים שלנו לטיול? תמשיכו לקרוא ותגלו.
קרא עודסוגי בקר – סקירת זני בקר בארץ ובעולם
בין מגוון זני הבקר השונים, הזנים הספציפיים המגודלים לייצור בשר יוצאים מן הכלל בשל התכונות הייחודיות שלהם התורמות לאיכות ולטעם הבשר. במאמר זה נרחיב על הזנים של הבקר שאנחנו צורכים בארץ, על המאפיינים השונים של כל זן ועל תרומתו לעולם הקולינרי.
קרא עוד