סטייק נברסקה
נברסקה היא מדינה גדולה במרכז ארצות הברית, ואחד מענפי הייצוא המפורסמים ביותר שלה הוא בשר בקר איכותי וטעים. סטייק נברסקה הקרוי על שם המדינה הזו הוא שם נרדף לבשר ברמה גבוהה המוכן בצורה המושלמת, המתאימה בדיוק לחובבי הבשר אצלכם בבית. בואו נדבר קצת לעומק על סטייק נברסקה, על מה מבדיל אותו מבשר אחר, על הנתחים שאפשר להשתמש בהם כדי להכין אותו ועל שיטות הכנה מומלצות
מהו סטייק נברסקה?
סטייק נברסקה הוא נתח בקר המגיע מנתח הסינטה העליון, המגיע מאזור הצלעות האחוריות והמותניים של הבקר בצמוד לעמוד השדרה. הנתח הזה רך, עדין ואיכותי, והוא בחירה מצוינת לאוהבי בשר המעוניינים במנה שהיא לא פחות מגורמה. הוא לא צריך טיפול מיוחד או שיטת בישול מורכבת כדי שתוכלו ליהנות מהטעמים המיוחדים שלו – די בצלייה טובה על הגריל ובמלח ופלפל כדי להוציא ממנו את הטעם המעולה שלו.
מה מייחד סטייק נברסקה מבשר אחר?
יש כמה גורמים המבדילים את סטייק נברסקה מסוגי בשר אחרים. בתור התחלה, הנתח שמשתמשים בו כדי להכין את המנה הוא עדין ורך, מה שהופך את ההכנה לקלה יחסית ואת ההנאה ממנו למיידית. יש לו מרקם מצוין המתאים להכנה בצורות שונות, והוא משתלב היטב עם תיבול בסיסי וגם עם מרינדות מורכבות יותר. יש לו תכולת שומן גבוהה קצת יותר מנתחים אחרים, מה שמאפשר ליצור בקלות מנה עסיסית בעלת טעם עשיר יותר.
נתחים פופולריים המתאימים לסטייק נברסקה
כשמדובר בסטייק נברסקה, הנתח האידיאלי הוא סינטה עליונה. עם זאת, אפשר להכין את הסטייק הזה מעוד כמה סוגים של נתחים:
- Ribeye – ריבאיי הוא נתח שהרבה אוהבי בשר בוחרים לאכול בכל פעם מחדש. יש לו שיוש מעולה וטעם ייחודי, אבל הוא גם עסיסי ורך מאוד. הנתח הזה מושלם לצלייה או לצריבה במחבת, ואפשר להכין ממנו אחלה סטייק נברסקה
- פילה מיניון – פילה מיניון הוא אחד הנתחים הרכים ביותר שאפשר להשיג מבקר. הסטייק הזה רזה אבל רך מאוד וממש נמס בפה. הוא נחשב לרוב לנתח יוקרתי ביותר, ועדיף לבשל אותו עד אש בינונית ולהגיע למידת עשייה מדיום-רייר כדי לשמור על מרקמו העדין
- ניו יורק סטריפ – ניו יורק סטריפ הוא נתח נוסף שאפשר להכין איתו סטייק נברסקה. הוא מציע איזון טוב של רוך וטעם, עם שיוש מתון של הבשר. סטייק זה מתאים מאוד לצלייה על הגריל
- טיבון – סטייק טיבון משלב את הטוב משני העולמות, וכולל חלק מהפילה בצד אחד של העצם וסטייק סטריפ בצד השני. הנתח הזה מושלם למי שרוצה ליהנות ממרקמים וטעמים שונים בסטייק אחד. את הטיבון מבשלים בצורה הטובה ביותר על אש גבוהה כדי להשיג צלייה טובה
- פורטרהאוס – בדומה לטיבון, סטייק פורטרהאוס כולל חלק גדול יותר מהפילה, מה שהופך אותו לנתח גדול ומלא טעם. סטייק זה מעולה להכנת סטייק נברסקה ומנות אחרות עשירות בטעמים, אבל הוא דורש בישול זהיר כדי להבטיח ששני הצדדים מוכנים בצורה שווה
איך מכינים סטייק נברסקה?
רוצים להכין סטייק נברסקה משלכם? עקבו אחר שלבי ההכנה כדי ליהנות ממנה יוקרתית וטעימה ממש אצלכם בבית:
- בחירת נתח איכותי – בחרו נתח איכותי של סטייק נברסקה, או חלופה כמו ריבאיי, פילה מיניון או ניו יורק סטריפ. ודאו שהסטייק משויש היטב ויש לו עובי של סנטימטר אחד לפחות לקבלת תוצאות מיטביות. אצלנו באתר גורמה או בסניפים שלנו ברחבי הארץ תוכלו לקנות בשר בקר איכותי מכל הסוגים, ואפילו ליהנות ממשלוח בשר עד הבית שלכם
- תיבול – מתבלים בנדיבות את הסטייק במלח ופלפל שחור טחון טרי. השאירו את הסטייק בטמפרטורת החדר כ-30 דקות לפני הבישול כדי לאפשר לתבלינים לחדור לבשר ולהבטיח בישול אחיד מכל הצדדים
- מחממים את המחבת – השתמשו במחבת כבדה, רצוי מברזל יצוק, וחממו אותה מראש על אש גבוהה. מחבת מחוממת היטב חיונית להשגת צריבה מושלמת של הסטייק. אתם יכולים לקרוא עוד טיפים איך להכין סטייק מושלם במחבת במדריך שלנו. לחלופין אתם יכולים להשתמש בגריל לוהט או בתנור שחומם מראש
- צריבה – הוסיפו למחבת כמות קטנה של שמן בעל נקודת עשן גבוהה, כמו שמן קנולה או שמן זרעי ענבים. כשהשמן רותח במחבת מניחים עליו בזהירות את הסטייק. צורבים כל צד במשך 2 או 3 דקות עד שנוצר קרום חום-זהוב. הימנעו מהזזת הסטייק במהלך צריבה כדי להבטיח שהיא תהיה אחידה בכל הצדדים
- בדיקת מידת העשייה – השתמשו במדחום כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הסטייק. עבור מידת עשייה מדיום-רייר יש לשאוף לטמפרטורה פנימית של 54 עד 57 מעלות צלזיוס. הוציאו את הסטייק מהמחבת כשהוא מגיע לטמפרטורה של כמה מעלות מתחת למידת העשייה הרצויה, כיוון שהוא ימשיך להתבשל גם בזמן המנוחה
- מנוחה – מעבירים את הסטייק לקרש חיתוך ונותנים לו לנוח 5 דקות לפחות. המנוחה מאפשרת למיצים להתפזר מחדש בתוך הבשר, וככה תוכלו להיות בטוחים שהסטייק יהיה עסיסי וטעים בכל ביס
- חיתוך והגשה – ברגע ההגשה של הסטייק פורסים אותו כדי ליהנות מפרוסות רכות ועסיסיות. אם אתם לא בטוחים איך לחתוך סטייק כמו שצריך, אתם יכולים לקרוא את המאמר שלנו בנושא בקישור שכאן
לסיכום
סטייק נברסקה הוא נתח מיוחד המספק חוויה קולינרית מיוחדת שאתם יכולים להכין ממש אצלכם בבית. כל מה שאתם צריכים זה נתח מובחר שאתם יכולים לקנות אצלנו באתר או בסניפים של מעדני גורמה ברחבי הארץ (כולל משלוח איכותי ומהיר עד הבית), לתבל אותו כמו שצריך ולבשל אותו על מחבת או על הגריל. המדריך שלנו כאן יעזור לכם להכין מנת גורמה מיוחדת אצלכם במטבח או בעמדת הגריל או הברביקיו הביתית, ונשמח לעזור לכם להשיג נתחי בשר מובחרים ואיכותיים מהמגוון הקיים אצלנו.