וואגיו – הכול על הבשר שנחשב הכי טעים בעולם

בשר וואגיו אינו עוד סוג רגיל של בשר בקר. זהו בשר יוקרתי שזכה למעמד של אומנות קולינרית ביפן ובשווקי הגורמה העולמיים. הטעם העשיר והמרקם העסיסי של בשר וואגיו היפני הם תוצאה של מסורת ארוכת שנים, טיפוח קפדני וטכניקות גידול ייחודיות שיפן שמרה עליהן בקנאות. החל בסוגי הבקר הספציפיים, דרך תנאי המשק המשובחים וכלה בתערובת המזון הייחודית שלהן, כל שלב בתהליך מכוון להפיק את הבשר העדין, הרך והמשויש ביותר. מעבר לכך, בשר הוואגיו הוא אוצר לאומי וגאווה יפנית, המקנים לו מעמד של פריט תרבותי משובח ומוגן.

קרא עוד

איזה דג הכי בריא?

דגים מספקים לנו מגוון יתרונות בריאותיים המגיעים מהוויטמינים והמינרלים המצויים בהם ומהרכיבים התזונתיים העשירים שלהם. עם זאת, תמיד קיימת השאלה איזה דג הוא הכי בריא למאכל, או מאיזה דג נקבל את מירב היתרונות הבריאותיים בלי חסרונות. מאז ומעולם דגים היו מקור חשוב של חלבונים, שומנים בריאים וחומרים תזונתיים, ובתקופה המודרנית הערך התזונתי הגבוה של דגים זוכה להכרה רחבה יותר. במאמר זה נסקור את התועלות של אכילת מגוון סוגי דגים נפוצים.

קרא עוד

איזה בשר מתאים לקציצות?

קציצות הן מאכל קלאסי ואהוב שנמצא כמעט בכל מטבח ברחבי העולם – בין אם הן מטוגנות, אפויות, צלויות או מוגשות בתוך רוטב עשיר. לכל תרבות ומסורת יש את הגרסה הייחודית שלה לקציצות, גם מבחינת חומרי הגלם וגם מבחינת השיטות והטעמים המקובלים בהכנתן. אך החלק המכריע והחשוב ביותר בהכנת קציצה טעימה ואיכותית הוא בחירת סוג הבשר המתאים והנתחים המדויקים שממנו מכינים את הקציצות. הבחירה הזאת קובעת את הטעם, המרקם, העסיסיות וגם את האיכות הכוללת של הקציצה. במאמר זה נכיר את מגוון האפשרויות הקיימות לבחירת בשרים לקציצות, נדבר על היתרונות והחסרונות של כל נתח, ונציע שילובי בשרים שונים שיאפשרו לקבל קציצות מעולות.

קרא עוד

באילו מאכלים יש ברזל?

הברזל הוא אחד המינרלים החיוניים והחשובים ביותר לגוף האנושי, אך לצערנו רבים סובלים ממחסור בו. מחסור בברזל עלול לגרום לתסמינים מטרידים המשפיעים מאוד על איכות החיים כמו עייפות כרונית, חיוורון, סחרחורות, קשיי ריכוז, דופק מואץ ואף לירידה ניכרת בתפקוד הגופני והשכלי. כאשר יש מחסור בברזל הגוף אינו מצליח לייצר כמות מספקת של המוגלובין, החלבון האחראי על הובלת החמצן בדם. מצב זה, הידוע גם כחוסר ברזל או אנמיה, פוגע באיכות החיים ומחייב טיפול דחוף. לכן, חשוב להכיר את ערכי הצריכה היומית המומלצת של הברזל ואת המקורות התזונתיים העשירים בו על מנת למנוע מחסור שלו. המפתח למניעת מחסור בברזל ותסמיניו המגוונים הוא צריכה מספקת של מזונות עשירי ברזל, כמו בשר אדום, עוף, דגים, קטניות, תבואות מועשרות וירקות עליים כהים. גם ויטמין C יכול לשפר את הספיגה של ברזל צמחי. במקרים מסוימים, יתכן ויהיה צורך גם בתוספי ברזל. בכל אופן, במאמר זה נספק לכם דוגמאות שונות של מקורות צמחיים ובשריים נהדרים של ברזל שנמצאים בכל סופר.

קרא עוד

איזה דג מתאים לחריימה?

חריימה הוא תבשיל דגים עשיר וארומטי, שמקורו במטבח המרוקאי ובמרחב הים-תיכוני. זהו אחד מהמטעמים והתבשילים הקלאסיים של המטבח המרוקאי-יהודי, שהפך במרוצת הזמן לתבשיל לאומי מוערך המככב בערך בכל ארוחת שישי ובכל העדות. מה שהופך את החריימה למנה מיוחדת הוא הרוטב העשיר והפיקנטי שלו, המלא בניחוחות חריפים ותבלינים רעננים, וכמובן סוג הדג שנבחר לו. איזה סוג דג מתאים ביותר להכנת מנת חריימה מנצחת? כל התשובות וטיפים חשובים במאמר שלפניכם.

קרא עוד

בשר אדום – מה זה בשר אדום וכל מה שצריך לדעת

בשר אדום הוא מרכיב מרכזי בתפריט המסורתי של העולם המערבי. קיימים לא מעט חילוקי דעות וויכוחים סביב צריכתו והשלכותיו הבריאותיות של הבשר האדום – יש המדגישים את היתרונות התזונתיים הרבים שבאכילת בשר אדום, ואחרים מזהירים מפני הסיכונים הבריאותיים הכרוכים בשילובו בתפריט התזונה. במאמר זה נפרט את כל הפרטים החשובים שיש וכדאי לדעת על בשר אדום, אז בואו נתחיל.

קרא עוד

כמה חלבון יש בחזה עוף: כל המידע

בישול בשר למידת העשייה המושלמת היא אומנות לכל דבר ועניין, מאחר שהטמפרטורה הנכונה משפיעה מאוד גם על הטעם וגם על המרקם של הבשר. בכל מטבח מד חום או מד טמפרטורה לבשר נחשב לכלי הכרחי שמטרתו היא להביא את הבישול שלנו לדרגה של מצוינות. איך תוכלו להרשים את האורחים שלכם בנתחי בשר העשויים לעילא ולעילא? מה היתרונות של השימוש במדי חום בזמן הכנת בשר? אילו טיפים מקצועיים להכנת נתחי בשר חשוב שתכירו? לכל הפרטים והמידע – המשיכו לקרוא.

קרא עוד

איך משתמשים במד חום לבשר?

בישול בשר למידת העשייה המושלמת היא אומנות לכל דבר ועניין, מאחר שהטמפרטורה הנכונה משפיעה מאוד גם על הטעם וגם על המרקם של הבשר. בכל מטבח מד חום או מד טמפרטורה לבשר נחשב לכלי הכרחי שמטרתו היא להביא את הבישול שלנו לדרגה של מצוינות. איך תוכלו להרשים את האורחים שלכם בנתחי בשר העשויים לעילא ולעילא? מה היתרונות של השימוש במדי חום בזמן הכנת בשר? אילו טיפים מקצועיים להכנת נתחי בשר חשוב שתכירו? לכל הפרטים והמידע – המשיכו לקרוא.

קרא עוד

מרק בשר – איזה נתח בשר מתאים למרק?

בוודאי תסכימו איתנו שאין כמו קערה של מרק בשר חם ועשרי כי לנחם את הנפש ולחמם את הלב ביום חורף קריר. מרק בשר היא מנה חורפית פופולרית המשלבת מגוון עשיר של טעמים ותחושה מנחמת ומספקת של שובע. בעוד שמרק בשר נראה פשוט בהכנתו, עיקר הקסם שלו נוגע לבחירת נתחי הבשר, ובמידה רבה הם אלו הקובעים את “אופיו” ואת סגנונו של כל מרק. איך בוחרים נתח בשר מושלם למרק ואילו מרקי בשר מרחבי העולם כדאי שתכירו? לכל הפרטים והמידע – המשיכו לקרוא.

קרא עוד

מה זה מנגל ארגנטינאי?

הגריל הארגנטינאי הוא הרבה יותר משם כולל של שיטת בישול, מאחר שהגריל הארגנטינאי הוא סמל תרבותי המכיל את עיקרי המסורות הקולינריות הארגנטינאיות. מדובר בגישה ייחודית למלאכת הגריל ולהכנת הבשר, אשר שורשיה טבועים עמוק בהיסטוריה העשירה של המדינה ובתשוקה של העם הארגנטינאי לבשר בקר. הגריל הארגנטינאי הפך לכה בולט ופופולרי בעולם בשל הטכניקות, הטעמים והמשמעות החברתית הייחודיים דווקא לו. במאמר זה נסקור את עולם הגריל הארגנטינאי, נגלה את הדקויות החשובות למלאכת הגריל הארגנטינאי ונסביר את הסיבות לשימוש הרווח בו. כמו כן, נפרט על המאפיינים המיוחדים המבדילים אותו מסוגי גריל אחרים ועל סוגי הבשר המזוהים ביותר עם המטבח הארגנטינאי. שנתחיל?

קרא עוד

נתחי בשר מיוחדים שכדאי להכיר

בעולם הגסטרונומיה והקולינריה ידע על נתחי בשר הוא שילוב של מיומנות ואומנות, בעיקר בעבור קרניבורים ושפים או קצבים המתמחים בבשרים. לכל נתח יש סיפור שונה ופרופיל טעם משל עצמו, היוצרים מסע דרך מרקמים שונים, טעמים ורעיונות קולינריים. כל נתח בשוק, מהבריסקט החזק ועד לפילה מיניון העדין, מספר סיפור של מסורת, טכניקה וטעם. במאמר שלפניכם נסקור את עולם נתחי הבשר הנבחרים והפופולריים ביותר שכל אוהב בשר איכותי צריך להכיר, ונדבר על המאפיינים הייחודיים של נתחים אלו ועל הדרכים הטובות ביותר לבשל אותם. בין שאתם טבחים מנוסים או חובבי אוכל ובשר סקרנים, היכרות עם הייחודיות של הנתחים האלו תשפר את חוויית הבישול וגם האכילה שלכם ואת הערכתכם לעולם העשיר והמגוון של בשר הפרה. זה הזמן לחמם את המחבת, התנור או הגריל ולצאת לדרך.

קרא עוד

איזה בשר מתאים למוקפץ?

מוקפץ הוא מנה מוכרת ואהובה מאוד בכל רחבי העולם והוא הגיעה אלינו, איך לא, מהמטבח האסיאתי. למנה זו מגוון וריאציות שונות ואפשר להכין אותה מכל סוגי הבשר, האטריות והירקות כאשר עיקר המנה מתרכז בקלות ובמהירות ההכנה שלה מה שהפך אותה לפופולרית במטבחים רבים. אם זאת, לשיטת ההכנה המיוחדת של מנת המוקפץ בווק, יש נתחי בשר אשר מתאימים יותר ויהיו טעימים יותר בהכנה כזו וכמו כן יתאימו לבישול מהיר. במאמר זה נספר לכם על סוגי הבשר השונים שיכולים להתאים להכנת מנת המוקפץ טובה, נספר על הירקות שיכולים להתאים למנה, על האטריות המגוונות שאפשר להשתמש בהן וכמובן על סדר הכנת המנה וההקפצה שיעשה את ההבדל בין מנת מוקפץ טובה למנת מוקפץ מעולה!

קרא עוד

כמה זמן בשר טחון יכול להיות במקרר?

בשר הוא אחד מחומרי הגלם האהובים ביותר לשימוש במטבחים שונים ברחבי העולם, ובעיקר במטבח הישראלי. בשר הוא מצרך מזון רגיש, וקיימים תנאים ספציפיים וזמן מוגבל לשמירתו כדי שיישאר בטוח לאכילה. לא משנה מה הוא סוג הבשר או באיזו צורה אנחנו צורכים אותו – טחון, חתוך לקוביות או נתח בשר שלם – יש דרכים מסוימות אשר נחשבות למועדפות לשמירה על הבשר איכותי גם לאחר הקפאה. ברוב המקרים, אחסון הבשר בקירור בתנאים הנכונים ובזמנים המתאימים הוא המפתח לשמירה על טריותו, טעמו, רמת בטיחותו ואיכות הרכיבים התזונתיים בו. במאמר זה נבין מהם הזמנים המומלצים לשמירת סוגי בשר שונים במקרר או במקפיא, כדי לשמור על איכותו של הבשר ועל טעמו, להימנע מריקבון או מהרעלת מזון וכדי ליהנות מחומר גלם מופלא.

קרא עוד

קובה ביף – הכול על הבשר הרך בעולם

קובה ביף, או בשמו המלא “בשר בקר קובה”, נחשב בעיני מומחי קולינריה וגורמים רבים בתעשיית המזון כבשר הבקר הטעים, האיכותי והיוקרתי ביותר בעולם. בשר זה מגיע מפרות מגזע ייחודי הנקרא “וואגיו” הגדל בתנאים מבוקרים באזור קובה שבמחוז היוגו ביפן במשך למעלה מ-400 שנה. התנאים וההאכלה הייחודיים הפכו את הבשר הזה למוצר יוקרה בעל מאפייני טעם, מרקם ועסיסיות הנחשבים לטובים ביותר. אז מה זה קובה ביף? למה הוא נחשב למעדן והאם אפשר למצוא אותו בארץ? הינה כל מה שצריך לדעת.

קרא עוד

בשר לקרפציו – איזה בשר מתאים

הקרפצ׳יו הוא מנה איטלקית מסורתית המגישים במסעדות הכי טובות בכל רחבי הארץ ובעולם, וגם בברים ובטאפסים שונים בשווקים. המנה מוגשת בדרך כלל כמנה ראשונה, והיא עשויה מבשר פרוס דקיק המוגש כמנה קרה לצד תוספות שונות כמו רטבים, פרוסות לחם, זיתים ועוד. במאמר זה נסקור את מקורות מנת הקרפצ’יו האגדית, את סוגי הבשר המתאימים להכנתה, את הטכניקה הנכונה להכנת פרוסות דקיקות ומושלמות, ואת הדרכים המסורתיות והחדשניות שבאמצעותן תוכלו להגיש ולתבל מנה איכותית של קרפצ׳יו גם במטבח הביתי שלכם.

קרא עוד

שיוש בשר – מה זה בשר משויש

בעולם הקולינריה, איכות הבשר היא גורם מכריע שיכול להפוך מנה רגילה ביותר כמו שווארמה ליוצאת דופן. אחד הגורמים המשפיעים ביותר על איכות הבשר הוא השיוש שלו, מונח המתייחס לשומן הבין-שרירי הנמצא בסיבי השריר של הבשר. השיוש משפיע על טעם הבשר, על הרכות שלו ובאופן כללי הוא מעיד על איכות הבשר. במאמר זה נפרט ונסביר כיצד השיוש משפיע על הבשר, מהן רמות השיוש הקיימות ומה הגורמים המשפיעים עליהן. כמו כן, ניתן לכם כמה טיפים שיעזרו לכם לזהות בשר משויש היטב שיהפוך את הארוחה הבאה שלכם למשובחת במיוחד. בואו נתחיל!

קרא עוד

איזה בשר הכי בריא?

האם בריא לאכול בשר? זו שאלה שעולה פעמים רבות בקרב מי שרוצה לשמור על תזונה בריאה. בשר מספק חלבונים, רכיבים תזונתיים וויטמינים חיוניים, אך יש גם חסרונות תזונתיים ובריאותיים לצריכת יתר של בשר. במאמר זה נבחן אם בשר אדום הוא בריא לאכילה, על אילו סוגים של בשר כדאי לוותר, ומנגד איזה בשר מומלץ לצרוך.

קרא עוד

סטייק דנבר – כל מה שרציתם לדעת

סטייק דנבר הוא סוג של נתח בשר בקר מפורסם ואהוב מאוד, הנחשב לעדין וטעים במיוחד. לנתח הבשר דנבר קאט יש טעמי בשר חזקים, ורמת השיוש שלו גבוהה יחסית לנתחי בשר אחרים. כמו כן, החיתוך הספציפי של נתח דנבר קאט והתיבול וההכנה הקלים שלו הפכו אותו לקלאסיקה קולינרית אשר אהובה על רבים. לפניכם סקירה על דנבר קאט, שבה נתאר את החיתוך הייחודי שלו, נסביר על התיבול ונמליץ על דרכים מומלצות להכנת סטייק דנבר טעים ועסיסי.

קרא עוד

יישון בשר – איך זה עובד?

יישון בשר הוא תהליך שבעזרתו בשר נשמר לתקופת זמן ממושכת, ומשתמשים בו כדי לשפר את הטעם, המרקם והריח שלו. היישון מאפשר לאנזימים טבעיים הקיימים בבשר לפרק חלבונים ולהמיס שומן, מה שהופך אותו לרך ועסיסי יותר. יש שתי שיטות עיקריות ליישון בשר: יישון יבש ויישון רטוב. יישון בשר נעשה בדרך כלל על ידי קצבים מקצועיים, אך אפשר גם לעשות זאת בבית. יישון בשר יכול לשפר באופן ניכר את איכות הבשר והטעם שלו. רוצים לדעת איך עושים את זה? בואו נתחיל.

קרא עוד

מנגל חשמלי כל היתרונות

הפיתוי של הכנת בשר על האש על מנגל מחוץ לבית כבש את כולנו במשך דורות רבים. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת, כך גם הדרכים שבהן אנו ניגשים למסורת הנצחית הזו מתקדמות ומשתכללות. אחד הפיתוחים האלו הוא המנגל החשמלי, שהתגלה כחלופה נוחה וידידותית יותר לסביבה ממנגל פחמים או מגריל גז מסורתי. במאמר זה נדבר על הסיבות שבגללן אנשים שוקלים להשתמש במנגל חשמלי, כולל היתרונות שלו כמו חיסכון בזמן, קלות השימוש בו וההשפעה שלו על הסביבה. כמו כן, ניגע בהיבט המהותי של תחזוקה וניקוי של מנגל חשמלי, כדי להבטיח חוויית צלייה חלקה ואיכותית.

קרא עוד

איך לחתוך סטייק?

חיתוך סטייק אולי נראה כמו משימה פשוטה, אבל לאלה המעריכים סטייק במידות עשייה שונות, מדובר באומנות שיכולה לעשות את כל ההבדל בטעם ובמרקם. האופן שבו אתם חותכים את הסטייק שלכם משפיע על הרוך שלו ועל חוויית האכילה הכוללת. במאמר זה נכיר את הדרך הנכונה לחתוך סטייק, מטיפול בבשר בטמפרטורת החדר, לשימוש בסכין המתאימה ועד לטכניקות המדויקות לחיתוך נגד הסיבים של הסטייק.

קרא עוד