מרק תימני

מרק תימני הוא מנה מסורתית שמלווה את הקהילה התימנית היהודית לאורך דורות רבים. זוהי מנה עשירה בטעמים ייחודיים ובתבלינים ארומטיים, המשקפת את ההיסטוריה והתרבות העשירה של יהודי תימן. המרק מסמל את הקשר העמוק שבין מסורת למטבח, ומוכר כאחד המאכלים המזוהים ביותר עם קהילת יהודי תימן בישראל ובעולם כולו. חוץ מזה שהוא טעים במיוחד, למרק התימני יש גם יתרונות תזונתיים רבים, מה שהופך אותו לארוחה מזינה, משביעה ומרפאה, ולארוחת חורף מועדפת שגורמת לרבים לצאת ולחפש דווקא את המרק הזה. אז מה הופך אותו לטעים ומפורסם כל כך? כל הפרטים נמצאים כאן.

קרא עוד

פריים ריב

פריים ריב הוא המנה המרכזית בארוחות חג רבות ובאירועים מיוחדים, ויש לו טעם עשיר ומרקם רך. כשמכינים אותו נכון הוא יכול להפוך לכוכב של כל ארוחת ערב חגיגית או מפגש משפחתי. כאן תוכלו לקרוא את כל מה שצריך לדעת על פריים ריב, מבחירת הנתח הנכון ועד להכנה שלו לארוחה המושלמת.

קרא עוד

טרטר בקר

טרטר בקר הוא מאכל טעים ומשובח הנמצא במסעדות יוקרה ברחבי העולם, וגם בתפריט הביתי של בשלנים בכל מקום. זוהי מנה פשוטה אך מלאה בטעמים נועזים ועשירים, ששבתה את הלב של חובבי האוכל והבשר במשך מאות שנים. טרטר בקר הוא מנה ראשונה מצוינת, וכל מה שצריך זה בשר נא ואיכותי ותיבול שאתם אוהבים. כאן תוכלו ללמוד איך להכין טרטר בקר מושלם שיפתח כל ארוחה עם המשפחה או החברים ברגל ימין.

קרא עוד

הכול על קורקבן עוף

קורקבן הוא חלקו פנימי של העוף, הנמצא בשימוש כחומר גלם שמכינים ממנו מטעמים רבים במטבחים שונים ברחבי העולם. גם במטבח הישראלי זוכה קורקבן העוף להערכה רבה כבר שנים רבות, בזכות טעמו הייחודי והיתרונות התזונתיים שלו. במאמר זה נספר לכם בדיוק מהו הייחוד של קורקבן עוף ומהם היתרונות התזונתיים שלו, ונציע טיפים לבישול של מנות טעימות עם תוספות מומלצות.

קרא עוד

פלמידה: כל מה שרציתם לדעת

רוצים לאכול מנת דג טעימה ובריאה אבל נמאס לכם מקרפיון או סלמון? זוהי ההזדמנות לתת ניסיון לפלמידה, דג ים הנפוץ גם באזור שלנו, שאפשר להכין ממנו מעדן של ממש. יש לו טעם עשיר ויתרונות תזונתיים רבים, ובאמצעות בישול נכון אפשר ליהנות מחוויה קולינרית של ממש מדג מהיר וארוך אחד.

קרא עוד

בשר רזה

בשר רזה הוא חלק בסיסי מהתזונה של אנשים רבים – יש בו הרבה חלבון ויחסית מעט שומן, מה שמתאים לצורכי התזונה שלנו. בשר רזה מספק אפשרות מזינה למי שמחפש לשמור על אורח חיים בריא מבלי לוותר על הטעמים השונים שבשר יכול להציע. בואו נדבר על סוגי הבשר הקיימים ועל שיטות בישול ותוספות טובות שיהפכו כל ארוחה לטעימה במיוחד.

קרא עוד

ביף ג’רקי

ביף ג’רקי הוא חטיף פופולרי שנהנים ממנו בכל העולם כבר מאות שנים. יש לו טעם ייחודי, חיי מדף ארוכים ותכולת חלבון גבוהה, והוא נשנוש טוב לאנשים המטיילים בטבע או לאנשים שצריכים לאכול משהו קטן שיש בו הרבה חלבון. מה זה ביף ג’רקי בכלל, מאיפה הוא הגיע אלינו ומה יש בכל מנה? לפניכם כל המידע בנושא לצד טיפים לאחסון וגם להכנה.

קרא עוד

בוריטו

אם מתחשק לכם לאכול בשר חם ועסיסי עם תוספות ורטבים אבל בא לכם לגוון מהמבורגר או שווארמה, בוריטו הוא בחירה נהדרת. המטבח המקסיקני מציע לנו שפע של מנות טעימות המכילות את כל המרכיבים שאנחנו אוהבים, בגרסה שונה קצת שמכניסה טעם מיוחד לכל ארוחה.

קרא עוד

שניצל וינאי

קשה למצוא בית בישראל שלא מכין שניצלים לפחות פעם בשבוע. זהו מאכל שאנחנו רגילים לאכול כבר מגיל צעיר, ויש לו טעם נהדר, אפשרויות רבות לתוספות ולטעמים ותהליך הכנה פשוט וקל. אחת הגרסאות המוכרות והאהובות בכל העולם למנה הזו היא השניצל הווינאי, שיש לו מראה בלתי נשכח ומרקם שמשאיר טעם של עוד. רוצים לדעת עוד קצת על ההיסטוריה של השניצל הווינאי ולקרוא את הטיפים שלנו להכנת שניצל פריך ועסיסי? כל הפרטים בנושא נמצאים כאן.

קרא עוד

צ’ימיצ’ורי

צ’ימיצ’ורי הוא רוטב מיוחד ומלא טעם שמקורו בארגנטינה, והוא כבש את בלוטות הטעם של אנשים רבים ברחבי העולם. זהו מצרך די בסיסי במטבחים רבים, ויש לו יכולת לשדרג מגוון רחב של מנות, מבשרים על האש ועד לירקות צלויים. צ’ימיצ’ורי עשוי מכמה מרכיבים פשוטים אך רבי השפעה, ואפשר להשתמש בו כמרינדה, כמטבל או כרוטב. בואו נדבר על שיטת ההכנה של צ’ימיצ’ורי ואיך גם אתם תוכלו לשדרג מנות שונות עם הרוטב המיוחד הזה.

קרא עוד

בשר מפורק – הטרנד החם בעולם האוכל

בשר מפורק הוא טרנד קולינרי שצבר פופולריות בעולם האוכל כבר לפני הרבה זמן, והוא מקבל אהדה רבה בקרב חובבי בשר ושפים מקצועיים בזכות היכולת להכין אותו בכל מיני דרכים. זוהי שיטת הכנה של בשר אשר משלבת טעמים עמוקים, מרקם רך ויכולת להשתלב במגוון רחב של מנות בשריות מכל העולם. זמן בישול ממושך ונתחי בשר איכותיים הם המרכיבים העיקריים של הבשר המפורק האהוב, המספק חוויית קולינריה וטעם יוצאי דופן. רוצים להכיר את הסודות להכנת בשר מפורק טעים? במאמר זה נספר לכם בדיוק מהו בשר מפורק, אילו נתחים מתאימים להכנת בשר מפורק, איך מכינים אותו בצורה הטובה ביותר, ומהן המנות השונות שתוכלו לשדרג בקלות באמצעות הוספת בשר מפורק.

קרא עוד

בשר להמבורגר

מי מאיתנו לא אוהב לאכול המבורגר טעים ועסיסי מדי פעם? זוהי אחת המנות הפשוטות אך מושלמות לכל הזדמנות ואירוע, ויש סיבה שהמבורגר פופולרי במיוחד בכל העולם. הצלחתו של המבורגר כמנה מן המניין, שלא נופלת ממנות יוקרה במסעדות עם כוכבי מישלן, מגיעה מהגיוון הרב שאפשר ליצור בטעמים ובמרקמים שלו. כשמדובר בהכנת המבורגר, הבשר הוא הרכיב המרכזי שיקבע את האיכות והטעם של המנה. כאן תוכלו לקרוא על הדרכים לבחירת הבשר המתאים, על הכנת ההמבורגר הטעים והעסיסי ביותר, ועל סוגים שונים של תערובות להמבורגר ותיבול נכון. כאן תוכלו ללמוד איך להכין המבורגר אוורירי ומושלם, אז בואו נתחיל.

קרא עוד

סטייק נברסקה

נברסקה היא מדינה גדולה במרכז ארצות הברית, ואחד מענפי הייצוא המפורסמים ביותר שלה הוא בשר בקר איכותי וטעים. סטייק נברסקה הקרוי על שם המדינה הזו הוא שם נרדף לבשר ברמה גבוהה המוכן בצורה המושלמת, המתאימה בדיוק לחובבי הבשר אצלכם בבית. בואו נדבר קצת לעומק על סטייק נברסקה, על מה מבדיל אותו מבשר אחר, על הנתחים שאפשר להשתמש בהם כדי להכין אותו ועל שיטות הכנה מומלצות

קרא עוד

סטייקים בתנור

סטייק עסיסי וטעים הוא מנה אהובה על אנשים רבים, וגם אנחנו הישראלים מעריכים אותה מאוד, אבל רק צריך לדעת איך לבשל אותו כמו שצריך. סטייקים בתנור הם שיטת הכנה נפוצה, המאפשרת לאוכלים ליהנות מסטייק משובח בבית, בלי התעסקויות מיותרות או בזבוז זמן רב במטבח. שיטה זו מתאימה למגוון של נתחי בשר ומציעה גמישות רבה בתיבול ובדרגת העשייה הרצויה. רוצים לדעת איך מכינים סטייקים בתנור? הינה המתכון המנצח שלנו.

קרא עוד

איזה חלק זה שישליק?

שישליק הוא מאכל בשרי מוכר אשר נחשב לנפוץ מאוד במטבחים שונים ברחבי העולם. במנה הזו משחילים נתחי בשר על שיפודים וצולים אותם על הגריל, מה שמעניק להם טעם מעושן ומרקם עסיסי. כאן תוכלו לקרוא את כל מה שצריך לדעת על שישליק כמו ההיסטוריה שלו, מקור השם וסוגי הבשר והתוספות המתאימים להכנתו.

קרא עוד

סטייק דלמוניקו

סטייק דלמוניקו נחשב לאחד מהסטייקים המפורסמים והיוקרתיים ביותר בעולם. הוא מקושר למסעדת דלמוניקו האייקונית בניו יורק, ומשלב בתוכו היסטוריה קולינרית עשירה ונתח בשר איכותי במיוחד. במאמר זה נדבר על ההיסטוריה של הסטייק ועל מקור השם שלו, נגלה איזה נתח בשר משמש להכנתו וגם נספק לכם המלצה למתכון להכנה של הנתח הטעים הזה אצלכם בבית.

קרא עוד

מה זה סופלקי?

סופלקי הוא אחד המאכלים היווניים המסורתיים והאהובים ביותר, המשלב טעמים פשוטים עם עושר קולינרי. מקורה של מנת הסופלקי ביוון העתיקה, שם היה מזוהה עם התרבות המקומית והמטבח המסורתי. המנה פופולרית במיוחד בזכות פשטותה, הטעמים העזים שלה והשימוש במרכיבים טריים, מה שהופך אותה לאחת המנות האהובות ביותר בקרב המקומיים וגם בקרב תיירים, שהביאו איתם את המתכון לכל קצוות העולם. הסופלקי מוגש לרוב בפיתה, עם ירקות טריים ורטבים יווניים, והוא נחשב למנה היכולה להתאים לכל סוגי האירועים והזמנים.

קרא עוד

מה זה שווארמה דונר?

שווארמה, המנה המזרח-תיכונית האהובה שכבשה את ישראל ואת העולם כולו, מגיעה גם בגרסה ייחודית ומקורית שמקורה בטורקיה: שווארמה דונר. המנה הטורקית הנפלאה הזו שומרת על הטעמים המוכרים והאהובים של השווארמה הרגילה, נותנת המון כבוד לבשר ולצורת הכנתו הייחודית, הכוללת בין היתר בשר צלוי איכותי, תוספות של ירקות שונים כמו סלט עגבניות ובצל, חציל טעים, טחינה עשירה או רטבים אחרים, והתבלינים המסורתיים. רוצים לדעת עוד על שווארמת דונר הנפוצה בכל רחבי העולם? בואו לגלות כאן את ההיסטוריה, השיטות וסודות ההכנה של שווארמה דונר, המשלבת בין עולמות בדרך מקורית ומשובחת.

קרא עוד

וואגיו – הכול על הבשר שנחשב הכי טעים בעולם

בשר וואגיו אינו עוד סוג רגיל של בשר בקר. זהו בשר יוקרתי שזכה למעמד של אומנות קולינרית ביפן ובשווקי הגורמה העולמיים. הטעם העשיר והמרקם העסיסי של בשר וואגיו היפני הם תוצאה של מסורת ארוכת שנים, טיפוח קפדני וטכניקות גידול ייחודיות שיפן שמרה עליהן בקנאות. החל בסוגי הבקר הספציפיים, דרך תנאי המשק המשובחים וכלה בתערובת המזון הייחודית שלהן, כל שלב בתהליך מכוון להפיק את הבשר העדין, הרך והמשויש ביותר. מעבר לכך, בשר הוואגיו הוא אוצר לאומי וגאווה יפנית, המקנים לו מעמד של פריט תרבותי משובח ומוגן.

קרא עוד

איזה דג הכי בריא?

דגים מספקים לנו מגוון יתרונות בריאותיים המגיעים מהוויטמינים והמינרלים המצויים בהם ומהרכיבים התזונתיים העשירים שלהם. עם זאת, תמיד קיימת השאלה איזה דג הוא הכי בריא למאכל, או מאיזה דג נקבל את מירב היתרונות הבריאותיים בלי חסרונות. מאז ומעולם דגים היו מקור חשוב של חלבונים, שומנים בריאים וחומרים תזונתיים, ובתקופה המודרנית הערך התזונתי הגבוה של דגים זוכה להכרה רחבה יותר. במאמר זה נסקור את התועלות של אכילת מגוון סוגי דגים נפוצים.

קרא עוד

איזה בשר מתאים לקציצות?

קציצות הן מאכל קלאסי ואהוב שנמצא כמעט בכל מטבח ברחבי העולם – בין אם הן מטוגנות, אפויות, צלויות או מוגשות בתוך רוטב עשיר. לכל תרבות ומסורת יש את הגרסה הייחודית שלה לקציצות, גם מבחינת חומרי הגלם וגם מבחינת השיטות והטעמים המקובלים בהכנתן. אך החלק המכריע והחשוב ביותר בהכנת קציצה טעימה ואיכותית הוא בחירת סוג הבשר המתאים והנתחים המדויקים שממנו מכינים את הקציצות. הבחירה הזאת קובעת את הטעם, המרקם, העסיסיות וגם את האיכות הכוללת של הקציצה. במאמר זה נכיר את מגוון האפשרויות הקיימות לבחירת בשרים לקציצות, נדבר על היתרונות והחסרונות של כל נתח, ונציע שילובי בשרים שונים שיאפשרו לקבל קציצות מעולות.

קרא עוד