כמה חלבון יש בחזה עוף וטיפים להכין אותו טעים

חזה עוף הוא אחד הנתחים הפופולאריים והאהובים ביותר על הישראלים. אפשר להכין ממנו שלל מטעמים ומאכלים, כשהנפוץ ביניהם הוא כמובן השניצל, וכמובן שאפשר גם להקפיץ אותו במחבת או לצלות אותו בתנור. וחוץ מזה שהוא טעים, הוא גם עשיר בחלבון – ולא סתם ספורטאים בוחרים להפוך אותו לחלק מרכזי בתפריט שלהם. אז מה עוד מעניין לדעת על הנתח הזה?

קרא עוד

רטבים לבשר

כמעט כל חובב בשר יעיד: בשרים, ובמיוחד בשרים צלויים, הם מצוינים וטעימים בפני עצמם ולרוב לא דורשים יותר משמן זית, מלח ופלפל שחור. אבל אם אנחנו רוצים לקחת את המנה לשלב הבא ולהעצים את טעמי הבשר, אפשר בהחלט גם לשלב עם הבשר רוטב שנוכל להכין בעצמנו. בדיוק בשביל זה ריכזנו לכם 4 רטבים מומלצים לבשר, שתוכלו להכין בקלות ובמהירות במטבח הביתי שלכם, ולהפוך את נתח הבשר שלכם למעדן. אז בואו נתחיל להכין!

קרא עוד

המדריך לבחירת בשר איכותי

אין כמו בשר טעים ועסיסי במרקם רך ונוח ללעיסה, כזה שגורם לכם להתענג מכל ביס ולא לרצות להפסיק לאכול ממנו. אין ספק שבחירת בשר איכותי זה משהו שלומדים לאורך זמן, ושלחובבי הבשר המושבעים שבינינו כנראה יש טביעת עין חדה בנושא, אבל אין ספק שיש כמה כללי אצבע חשובים שיש להביא בחשבון, ולכן ריכזנו לכם את החשובים בעמוד הזה.

קרא עוד

על האש בחוף הים

אם אתם אוהבים על האש ואוהבים את חוף הים – כדאי לכם לשלב בין השניים וליהנות מכל הטוב הזה עם הקרובים שלכם. נשמע לכם טוב? לפני שיוצאים לדרך, כדאי לכם לדעת כמה דברים על הדלקת מנגל בשטחי חוף הים, מה אומר על כך החוק ולהכיר חופים שתוכלו להבעיר בהם פחמים, וכמובן להצטייד בציוד החשוב לקראת הפיקניק שלכם – ועל כך במאמר הזה.

קרא עוד

דגים על האש

כשאנחנו מדברים על מנגל ועל האש, רובנו נחשוב ישר על מגוון בשרים עסיסיים שהם לא פחות ממעדן לחך לאחר צלייה. עם זאת, חשוב שלא נשכח גם את הדגים הטריים הנפלאים שהאש והניחוחות המעושנים מהמנגל יעשו להם רק טוב. אז חממו היטב את הגריל – ובואו נתחיל!

קרא עוד

סוגי דגים למאכל

ההכנה מהירה, התיבול קליל, והטעם? פשוט מעדן: דגים הם מאכל אהוב במיוחד והם מקבלים מקום של כבוד, לא פחות מבשרים וממאכלים אחרים. הם יכולים להיות מנה עיקרית מצוינת ומשביעה, ללוות מנות אחרות ולפתוח לכם כל ארוחה. ולכן, בעמוד הזה נמליץ לכם על 3 סוגי דגים מומלצים, נציג לכם כמה טיפים ודגשים חשובים וקצת על היתרונות באכילת דגים. בואו נתחיל להכין!

קרא עוד

בשר ויין

אצל לא מעט אנשים יין איכותי ובשר טרי משובח באים יחד בכל ארוחה מפנקת וטובה. ואכן, יין הוא חלק בלתי נפרד מארוחת בשרים חגיגית, וכדי ליהנות מכל הניחוחות והטעמים הטובים שבאלמנטים האלה, כדאי להתאים את היין לבשר באופן המושלם. אז אם גם אתם רוצים לדעת עוד על הנושא וליצור את השילוב המדויק בין השניים, הכנו לכם מדריך קצר שיכניס אתכם לעניינים. אז בואו נתחיל

קרא עוד

איך להדליק מנגל

יום העצמאות עוד רגע מגיע, והחלטתם שהשנה אתם רוצים להפוך את המנגל שלכם למושלם? הגעתם למקום הנכון. בעמוד הזה הכנו לכם את הדרכים להדליק את המנגל שיסייע לכם לצלות בשר מצוין, דגים טובים וירקות טריים. מוכנים? בואו נדליק!

קרא עוד

שייטל

נתח השייטל הוא נתח בשר בקר טעים ורך שניתן להכין ממנו מטעמים רבים כגון קרפצ’יו, רוסטביף ושניצל, ולאכול אותו בצורות שונות, כמו למשל בתור סטייק. אך לפני שאתם מחממים את המנגל וממהרים להכין את הנתח הנפלא, חשוב שתדעו עליו את כל המידע החשוב, דרכי ההכנה המומלצות וטיפים נוספים, כדי שבסוף תוכלו ללקק את האצבעות. בואו נתחיל

קרא עוד

שקדי עגל

בשנים האחרונות שקדי עגל עוברים מהמטבחים של השיפודיות והמסעדות היישר למטבחים הביתיים של חובבי הבשר, והופכים לאהובים ונפוצים במיוחד, ולא בכדי. מדובר בנתח בשר בעל מרקם וטעמים מצוינים שניתן להכין בכמה דרכים בקלות ובמהירות. אם כן, אנחנו כאן כדי לספק לכם כל מה שחשוב לדעת על החלק הנהדר הזה, ואיך גם אתם תוכלו להכין ממנו מעדנים. בואו נתחיל

קרא עוד

ניו יורק סטריפ סטייק

משתגעים מנתח הסינטה המוכר והאהוב, אך רוצים להשתדרג בסטייק בשרני ומפנק במיוחד? הכירו את סטייק ניו יורק סטריפ. מדובר בסינטה על עצם אשר משבחת את טעמי הבשר ומייחדת אותם. כל מה שאתם צריכים לדעת על הנתח הזה מובא לפניכם במאמר הבא.

קרא עוד

כתף בקר

ימי החורף הקרירים עדיין איתנו ומה טוב יותר מתבשיל קדירה חם, טעים ומנחם עם בשר טוב? כנראה שמדובר במאכל האידיאלי. ולכן, אנו רוצים להכיר לכם נתח בשר שיהיה מושלם עבור כך – כתף בקר. המשיכו לקרוא וקבלו את כל המידע החשוב על הנתח.

קרא עוד

איך מעשנים בשר

עישון בשר הוא שיטת בישול שבה משאירים את נתח הבשר במקום סגור שבו העשן מצטבר, ומביא לעישון ובישול הבשר בדרך מיוחדת שבה הנתח מתרכך וסופח טעמי עישון מיוחדים. שיטה זו מומלצת לאוהבי בשר ולכאלה שרוצים להכין בשר בדרך נוספת ומעניינת. אם גם אתם מתעניינים בנושא, במאמר בזה תוכלו למצוא מידע על איך מעשנים בשר, סוגי מעשנות וסוגי עישון, אילו בשרים כדאי לעשן, מספר טיפים נוספים ועוד. בהצלחה!

קרא עוד

השחזת סכינים

השחזת סכינים היא לא רק פעולה המתבצעת במטבחים של מסעדות או ע”י שפים וטבחים מקצועיים כפי שרבים חושבים. אלא שמדובר בפעולה שחשובה במיוחד לנוחות שלנו במטבח והיא למעשה קשורה באופן ישיר לאיכות החיתוך בקרב מאכלים הדורשים חיתוך נקי ומדויק. אז מה משחיז הסכינים המתחיל צריך לדעת?

קרא עוד

רשימה לעל האש

נראה שיש לנו את כל הסיבות בעולם לצאת לפארק לעל האש – יום העצמאות, חגים, אירועים שונים וסתם כשמתחשק לנו להתפנק עם משפחה וחברים. לכן, אם גם אתם מתכננים על האש בקרוב, חשוב שתכינו רשימה עם כל הדברים שתצטרכו, כדי שתיהנו מחוויה כיפית וטעימה. אז מה צריך לקחת? הינה רשימה שתוכל לעזור לכם!

קרא עוד

איך להפתיע את בת הזוג

מחפשים דרך להפתיע את בת הזוג שלכם? בין אם מדובר ביום מיוחד, כמו יום הולדת או יום נישואין, ובין אם מדובר בעוד יום של חול, תוכלו להכין לארגן לאהובתכם יום מפנק ומהנה, או להעניק לה מתנה אישית ומרגשת. אם אתם מתלבטים, הכנו עבורכם 5 דרכים להפתיע את בת הזוג שלכם.

קרא עוד

סטייק פורטרהאוס

מכירים נתח פילה? אכלתם פעם סינטה? עכשיו דמיינו את שניהם יחד בסטייק אחד. למעשה – אנו מכירים נתח כזה והוא נקרא סטייק פורטרהאוס. מדובר בנתח בשר איכותי ומפנק שיכול לסגור לכם סעודה טובה או להשתלב היטב בכל ארוחה. אז מהו הנתח הזה ומה עוד צריך לדעת עליו?

קרא עוד

סוגי סטייקים

כשמדברים על סוגי בשרים, למעשה מדברים על חלקים ונתחים רבים המגיעים אלינו מאזורים שונים בגוף הבהמה. הנתחים השונים מאופיינים בתכונות שונות, הקשורות לטעמים, מרקמים, רמות שומן, דרגות קושי וכדומה. כל אלו משפיעים על אופן ההכנה של הנתח וכמובן על התוצאה הסופית. גם בתחום הסטייקים יש מספר נתחים שונים ומובחנים זה מזה, ועל כן חשוב לנו להביא לפניכם 8 סוגי סטייקים – חלקם מוכרים וחלקם פחות – עם כמה פרטים מעניינים שכדאי לכם להכיר. אז בואו נתחיל.

קרא עוד

נתח קצבים

מעוניינים ליהנות מבשר עסיסי, רך ובעל טעמים בשריים עמוקים? הכירו את נתח הקצבים: מדובר בנתח בשר פופולארי ואהוב על רבים שלא דורש הכנה ארוכה או מסובכת במיוחד. רוצים לדעת עוד? במאמר זה מידע על הנתח, דרכי ההכנה שלו וטיפים נוספים.

קרא עוד

סקירט סטייק

בין אם אתם חובבים מושבעים של בשר ובין אם לא, כדאי לכם להכיר את הסקירט סטייק: מדובר בנתח בשר המקוצב מנתח הקצבים, שקל להכין וכיף לאכול – לבד או כחלק ממנה או ארוחה. מעניין? במאמר זה תמצאו מידע על הנתח, תכירו את דרכי ההכנה ומספר טיפים ודגשים נוספים.

קרא עוד

סינטה

רוסטביף, תוספת לארוחה, מנה עיקרית ואפילו נתח שלם – לא חשוב במה תבחרו, תקבלו בסוף תוצאה נהדרת וטעימה עם נתח הסינטה. הסינטה הוא נתח נפוץ ואהוב במיוחד, שיכול להעשיר כל ארוחה. אז אם מתחשק לכם לדעת עוד על בשר הסינטה, ריכזנו עבורכם במאמר זה מידע, מספר טיפים חשובים ודרכי הכנה.

קרא עוד