כמה חלבון יש בחזה עוף: כל המידע
בישול בשר למידת העשייה המושלמת היא אומנות לכל דבר ועניין, מאחר שהטמפרטורה הנכונה משפיעה מאוד גם על הטעם וגם על המרקם של הבשר. בכל מטבח מד חום או מד טמפרטורה לבשר נחשב לכלי הכרחי שמטרתו היא להביא את הבישול שלנו לדרגה של מצוינות. איך תוכלו להרשים את האורחים שלכם בנתחי בשר העשויים לעילא ולעילא? מה היתרונות של השימוש במדי חום בזמן הכנת בשר? אילו טיפים מקצועיים להכנת נתחי בשר חשוב שתכירו? לכל הפרטים והמידע – המשיכו לקרוא.
חזה עוף הוא אחד מחלקי העוף הפופולריים והבריאים ביותר. הוא ידוע כמקור נהדר לחלבון וכזה בעל שורה של יתרונות בריאותיים רבים התורמים לאיכות החיים שלנו. במאמר זה נדבר על כמות ועל איכות החלבון שיש בחזה עוף, נסקור את תרומתו לבריאות שלנו, וכמו כן נשתף בדרכי הכנה מומלצות ופשוטות שיהפכו את החזה עוף למנה בריאה וטעימה בתפריט הקבוע שלכם.
כמה חלבון יש בחזה עוף?
חזה העוף מכיל כמות מרשימה של חלבון איכותי – ב-100 גרם תמצאו כ-31 גרם חלבון בממוצע. זהו אחוז חלבון גבוה יחסית המהווה כשליש מסך משקלו של החזה. החלבון בבשר העוף מכיל 22 חומצות האמינו מתוך ה-28 החיוניות לתפקודו התקין של הגוף האנושי. בניגוד למקורות צמחיים, החלבון בעוף הוא מקור מושלם הן באיכותו והן בזמינותו למערכות הגוף. חשוב לציין כי מדובר בחלבון רזה, כלומר דל בשומן ורווי בחומצות אמינו. לכן צריכת חזה עוף מאפשרת לספק את צרכי החלבון של הגוף ללא הוספת שומן רווי וקלוריות מיותרות.
כמה קלוריות יש בחזה עוף?
חזה עוף הוא מקור מצוין לחלבון רזה, והוא מכיל כ-165 קלוריות ל-100 גרם של חזה עוף מבושל ללא עור. הוא דל בשומן ומספק כמות גבוהה של חלבון, מה שהופך אותו לבחירה פופולרית בקרב אנשים המעוניינים לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת. בחזה עוף יש גם מינרלים וויטמינים חשובים, כמו ויטמין B6 וניאצין, התורמים לבריאות הכללית.
מהם היתרונות הבריאותיים של חזה עוף?
קיימים אין-ספור יתרונות בריאותיים הנובעים משילוב של חזה עוף במסגרת תזונה מאוזנת. ריכוז החלבון הגבוה והשומן הנמוך יחסית בחזה עוף תורמים לכמה תהליכים:
- ירידה במשקל גוף ושריפת שומן: החלבון מאיץ את חילוף החומרים ואת שריפת קלוריות.
- סיוע בבניית מסת שריר וחיזוק השרירים: חלבון איכותי נחוץ לגדילת רקמות שריריות.
- מניעת מחסור בקו-אנזימים ובוויטמינים : עוף מכיל קו-אנזים Q10 וויטמינים מסיסי שומן חיוניים.
- שיפור תפקוד לב וכלי הדם: צריכת חלבון רזה תורמת לבריאות הלב.
- תחושת שובע לאורך זמן: בשל כמויות החלבון הגדולות בחזה העוף הוא מעניק תחושת שובע לזמן ממושך.
- אינו אלגרני: החזה נטול כמעט לגמרי מרכיבים העלולים לגרום לתגובות אלרגיות, כך שהוא מתאים לאכילה גם לאנשים הסובלים מאלרגיות למזון.
מהן דרכי ההכנה המומלצות?
לא משנה איך אתם מעדיפים לאכול את חזה העוף שלכם, יש כמה דרכי הכנה מהירות ופשוטות המאפשרות ליהנות מהטעם והמרקם המושלמים של חזה עוף בווריאציות שונות. אם תרצו ללמוד על דרכים נוספות להכנת חזה עוף טעים בלימודי טבחות מתקדמים סוג 4,3,2 במכללת רימונים תכירו את כל השיטות.
חזה עוף בתנור
אפייה בתנור היא אחת הדרכים הפשוטות ביותר להכין חזה עוף. לא נדרש כמעט כל ציוד מיוחד מעבר לתבנית האפייה. מניחים את חזה העוף במרינדה, ומתבלים את החזה בתערובת תבלינים לפי ההעדפה האישית שלכם. לרוב משתמשים בפפריקה, ברוזמרין, בשום וכו’, מברישים במעט שמן זית ואופים בחום בינוני 180 מעלות. כדאי לשים לב שהחזה לא יתייבש יתר על המידה.
חזה עוף במחבת
טיגון חזה העוף במחבת מעניק לו מרקם פריך וגם צריבה יפה. לשם כך כדאי לחתוך את החזה לפרוסות בעובי בינוני, (אם רוצים להכין שניצל מניחים את הפרוסות בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי לחם), מניחים במחבת עם כף שמן ומטגנים כ-4-3 דקות מכל צד עד לקבלת גוון זהוב. אפשר להוסיף בסיום מלח ופלפל שחור טרי גרוס.
חזה עוף בגריל
לחובבי הצלייה על אש גלויה, החזה טעים מאוד כאשר הוא צלוי. יוצרים תערובת מרינדה משמן זית, לימון, שום, סויה ותבלינים אחרים. מורחים היטב על החזה משני הצדדים ומניחים על הגריל ל-8-5 דקות לכל צד. ההקפדה על זמן הצלייה נכונה תיתן חזה עסיסי שצבעו חום-זהוב. אפשר גם לשלב ירקות חתוכים במהלך הצלייה או להניח מעל הגריל בסיומה.
סיכום
לחזה העוף ערכים תזונתיים מעולים מאחר והוא דל שומן ועתיר החלבון איכותי וכמו כן קל להכנה בבית. שילובו בתפריט יתרום לגופכם מגוון יתרונות בריאותיים, החל מאיזון המשקל וחיזוק כוח השרירים, ועד לתפקוד הלב ולמניעת מחסור בוויטמינים בין אתם מעדיפים להכין אותו בצלייה, בתנור או בין בטיגון, חזה העוף יפתיע לטובה בכל שיטת בישול בזכות הטעם העדין שלו.