מרק תימני של שולה

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה2.5-4.5 שעות
  • דרגת קושיקל-בינוני

אופן הכנה

חותכים את השפונדרה לנתחים גדולים ומניחים בסיר עם מים ומוסיפים את נתחי צלי הכתף ומביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה נשטוף תחת הברז

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות, מכניסים לקערה וממלאים מים, מפזרים מעט מלח מעל כדי שתפוחי האדמה לא ישחירו.

מוזגים שמן לסיר עמוק מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים את הבצלים עד שקיפות.

מוסיפים 3 כפות גדושות של חוואייג’, 2.5 כפות אבקת מרק, כף פלפל שחור, 1.5 כפות מלח ומערבבים היטב.

מוסיפים לסיר עם הבצל את נתחי הבשר השטופים ומערבבים אותם עם הבצל בסיר

מוסיפים לסיר מים רתוחים עד לכיסוי הבשר שבסיר ולאחר מכן על אש קטנה עוד שעתיים עד ארבע שעות.

בשעה האחרונה מוסיפים את מח העצם ואת קוביות תפוחי האדמה ומוסיפים את חופן הכוסברה ועוד תבלינים לפי הצורך.

הרכיבים

  • נתחי שפונדרה (אסאדו) שטופים
  • צלי כתף (פולייקה, מספר חמש)
  • מח עצם
  • 4 בצלים גדולים, קצוצים גס
  • תפוחי אדמה קלופים, חתוכים
  • לקוביות גדולות
  • 3 כפות חוואיג’ גדושות
  • 2 וחצי כפות אבקת מרק עוף
  • 2 כפות מלח
  • כף פלפל שחור
  • חופן כוסברה קצוץ

אסאדו בקר טרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *