תבשיל אונטריב ברוטב מרוקאי מאת בתיה סורק!
- קטגוריה: בקר
- סוג מתכון: תבשילי קדרה
- זמן הכנה
- דרגת קושיקל
אופן הכנה
בסיר סוטאז’ מחממים שמן זית ומניחים את קוביות האונטריב משני הצדדים, לצריבה טובה טובה.
לאחר מכן מוציאים את הבשר מהסיר, מכבים את האש, מניחים בתחתית הסיר (אין צורך לנקות) את תפוחי האדמה, ועליהם את שאר המרכיבים.
מניחים בחזרה את הבשר.בקערה נפרדת מערבבים את מצרכי הרוטב, ומוזגים מעל, מוסיפים מים, לכיסוי הבשר.
משקשקים מעט, סוגרים מכסה ומבשלים כעל אש נמוכה 3 שעות, בתום 3 שעות מעבירים לתנור שחומם מראש 180 מעלות כ- 30 דק’ או עד שהבשר רך ומאוד והרוטב מצטמצם (אם מרגיש לכם שייש יותר מידי נוזלים אפשר להוציא מעט, תלוי בעומק של הסיר)
מוציאים מוסיפים חומוס משקשקים את הסיר שהחומוס יטמע ברוטב, מפזרים פטרוזיליה ומגישים. בתאבון!
הרכיבים
קילו קוביות אונטריב מעדני גורמה
3 כפות שמן זית
4-5 תפוחי אדמה בינונים קלופים פרוסים בעובי של כס”מ (לא דק מידי יש פה בישול ארוך)
חופן עלי כוסברה
1 גמבה אדומה נקיה חצויה לרבעים
7 שיני שום חצויות לשניים
שני פלפלים חריפים חצויים/ שלמים (לא קריטי)
4 פלפלים חריפים יבשים חצויים נקיים מגרעינים
רוטב:
1/2 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1/2 כפית פפריקה חריפה מרוקאית בשמן
1/4 כפית כמון
1/4 כפית סוכר
מלח
כף גדושה פלפל צ’ומה/ אריסה מתוקה
ולאוהבי חריף במיוחד – תחליפו באריסה חריפה
מים לכיסוי (ראו בהסבר)
סיום הבישול:
כ- 200 גרם גרגירי חומוס מבושלים מוכנים לאכילה
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה








