דף הבית » מתכונים » חמין אמיתי מאת קובי ואיתי אדרי!

חמין אמיתי מאת קובי ואיתי אדרי!

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושיקל

אופן הכנה

לוקחים סיר עמוק וגדול ושמים כוס וחצי שמן בשלב הראשון אנחנו רוצים לסגור את כל הבשר  מכל צדדיו שמים את הנתחים עם מלח גס ופלפל שחור , צורבים 3 דקות מכל צד ומוציאים החוצה – לאותו השמן אנחנו מכניסים 2 בצלים קצוצים ומטגנים עד להזהבה .

מחזירים את הבשר לתוך הסיר ואת עצמות המח עצם ,

לוקחים חצי קילו חומוס שהושרה  גם הוא במים  24שעות, מוסיפים פנימה

מוסיפים 15 תפוחי אדמה קלופים (לא לקלף בקולפן אנחנו לא רוצים צורה צבאית, אמא שלנו לימדה אותי שהתפוחי אדמה יותר טעימים שהם לא סימטרים). מוסיפים 3 בצלים קלופים, ראש שום שלם

מוסיפים מים עד 2 סנטימטר מעל קו חומרי הגלם

לחיטה:

לוקחים שקית קוקי ושמים בתוכה חצי קילו חיטה ו-5-6 שיני שום כף פפריקה כפית כמון וכפית מלח ו4 כוסות מים רותחים סוגרים את השקית, ומוסיפים לסיר

בקערה שמים רבע כוס שמן , 3 כפות פפריקה, כפית פלפל שחור, כף גדושה מלח מערבבים הכל ויוצקים לתוך החמין (כשתהיה רתיחה תטעמו אם חסר מלח תוסיפו קצת).

מבשלים את החמין שעה ורבע מכסה סגור אש גבוהה

לאחר שעה ורבע

מוסיפים 4-5 בטטות ואת הביצים המבושלות.

להכנת קציצת חמין- לוקחים קערה ושמים 500 גרם בשר טחון, כוס אורז, כפית ראס אל חנות, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מעט שום חתוך, ביצה, מערבבים הכל ויוצרים רולדה -עוטפים בנייר ומהדקים מוסיפים לסיר

בשלב הזה טועמים ומתקנים טעמים, מכבים את האש מכסים בניר אפייה ונייר כסף -שמים על פלטת שבת ומכסים במגבת ל-12 שעות אפשר גם בתנור 100 מעלות.

בתאבון!

הרכיבים

* 1 בצל חתוך קוביות

* 2 קילו בשר שריר תבקשו ממעדני גורמה (פולי/נפתולה)

* 3-4 עצמות מח עצם

* כוס שמן

* 3 בצלים

* 15 תפוחי אדמה

* ראש שום שלם

* חצי קילו חומוס גרגירים

* 4-5 בטטות

* רבע כוס שמן, 3 כפות פפריקה, כפית פלפל שחור, כף גדושה מלח כף אבקת מרק עוף

* 8 ביצים

* להכנת הקציצת חמין:

* 500 גרם בשר טחון

* כוס אורז

* ביצה

* כפית ראס אל חנות, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מעט שום כתוש

* להכנת החיטה:

* שקית בישול ניילון

* חצי קילו חיטה

* 4 כוסות מים רותחים

* 2 כפות שמן

* כפית מלח

* כפית פפריקה

* כפית כמון

* 4 שיני שום שלמות