דף הבית » מתכונים » תבשיל עוף וזייתים מאת בתיה סורק!

תבשיל עוף וזייתים מאת בתיה סורק!

  • קטגוריה: עוף
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושיקל

אופן הכנה

אופן הכנה:

 

בסיר עם מים רותחים וכורכום מרתיחים זיתים כרבע שעה, שופכים את המים מרתיחים שוב, בפעם השניה בלי כורכום שוטפים ומסננים, אם טועמים הזיתים עדיין מרירים/ מלוחים מרתיחים שוב.

 

רוטב:

 

מטגנים בצל, שום ופלפל להזהבה יפה, מוסיפים את העוף ומטגנים אותו משני צידיו.

 

מערבבים בקערה רסק עגבניות, עגבניה מגורדת, תבלינים ושמן זית.

 

שופכים את הזיתים המסוננים על גבי העופות, יוצקים את תערובת הרוטב ושופכים מים רותחים, מכסים עם מכסה מבשלים לעוד חצי שעה בין לבין

 

מניעים את הסיר לערבוב,

 

אם חסר נוזל מוסיפים מעט, חשוב מאוד לא להגזים עם המים בשביל שיצא לכם רוטב סמיך, לא לשכוח שהעוף גם מגיר נוזלים.

 

מסירים מהאש מפזרים כוסברה.

 

הרכיבים

 

2 קופסאות זיתים ירוקים מגולענים

1/2 כפית כורכום

רוטב:

מגש קוקטיל עוף של מעדני גורמה

2-3 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים

3 פלפל צ’ומה/ 1 גמבה פרוסות

6 שיני שום פרוסות

2 קופסאות רסק עגבניות קטנות

1 עגבניה מגורדת/ חתוכה לקוביות

כף פפריקה אדומה

1/2 כפית כורכום

מעט פלפל שחור

2 כפיות מלח

1/4 כוס שמן זית

כוס מים רותחים

1/2 צרור כוסברה קצוצה