דף הבית » מתכונים » תבשיל בשר ראש מאת קובי אדרי!

תבשיל בשר ראש מאת קובי אדרי!

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושי

אופן הכנה

-פעולת הניקוי היא פשוטה מאוד מאוד, שמים את הבשר על הקרש ועם סכין אנחנו פשוט מורידים את כל חתיכות השומן החיצוני

– בסיר לחץ נשים מים כ2 סנטימטר מעל הבשר נוסיף עלי דפנה ופלפל אנגלי ונסגור את הסיר נתחיל באש גבוהה ומרגע שמיעת הפססס הראשון ננמיך את האש ונבשל כ45 דקות

– למכינים בסיר רגיל שמים בסיר עם מים ועם עלי דפנה כורכום ופלפל אנגלי ומבשלים כשעתיים ורבע עד שמתחיל להתרכך

– כשהבשר יוצא מכניסים למקרר לכשעתיים כדי שיהיה קל לחתתוך אותו לקוביות

– בסיר סוטאג שמים את השמן השום הטרי ולא מדליקים עדיין את האש רוצים רק שיוציא ריח וטעם בצורה איטית, ולא ישרף

– מוסיפים את הפלפלים הטריים והיבשים מטגנים קלות מוסיפים את התבלינים וותחים תוך כדי ערבוב, מוסיפים את האריסה ומוסיפים כוס גדולה של מים רותחים בהמשך מוסיפים אם צריך עוד חצי כוס

– מוסיפים כוסברה מכסים ומביאים לרתיחה מוסיפים את חומוס הגרגירים משימורים אחרי ששוטפים אותו היטב אפשר גם חומוס קפוא שמפשירים

– מוסיפים את הבשר ומנמיכים את האש מוסיפים כוסברה ומבשלים כ50 דקות

– מגישים באהבה
בתאבון!

הרכיבים

– קילו וחצי בשר ראשֿ/לחי עגל קפוא או טרי מעדני גורמה

– כפית כורכום

– 5 עלי דפנה

– 10 פלפל אנגלי שלם

לרוטב:

רבע כוס שמן

– 2פלפל שושקה קצוץ דק דק

– 1 פלפל חריף ירוק קצוץ דק

– 2 ראשי שום ירוק או שום רגיל טרי פרוס

– 7-8 פלפל שושקה נקי מגרעינים שטוף וחתוך(אפשר להשרות כמה דק במים חמים)

– 1 כף אריסה מתוקה

– 1 כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן

– 1 כפית כמון

– כפית מלח

– חבילת כוסברה טרייה

– קופסת שימורים חומוס ענק (יכין) מכסה ירוק מדהים