תבשיל בשר ראש מאת קובי אדרי!
- קטגוריה: בקר
- סוג מתכון: משפחתיות/חג
- זמן הכנה
- דרגת קושי
אופן הכנה
-פעולת הניקוי היא פשוטה מאוד מאוד, שמים את הבשר על הקרש ועם סכין אנחנו פשוט מורידים את כל חתיכות השומן החיצוני
– בסיר לחץ נשים מים כ2 סנטימטר מעל הבשר נוסיף עלי דפנה ופלפל אנגלי ונסגור את הסיר נתחיל באש גבוהה ומרגע שמיעת הפססס הראשון ננמיך את האש ונבשל כ45 דקות
– למכינים בסיר רגיל שמים בסיר עם מים ועם עלי דפנה כורכום ופלפל אנגלי ומבשלים כשעתיים ורבע עד שמתחיל להתרכך
– כשהבשר יוצא מכניסים למקרר לכשעתיים כדי שיהיה קל לחתתוך אותו לקוביות
– בסיר סוטאג שמים את השמן השום הטרי ולא מדליקים עדיין את האש רוצים רק שיוציא ריח וטעם בצורה איטית, ולא ישרף
– מוסיפים את הפלפלים הטריים והיבשים מטגנים קלות מוסיפים את התבלינים וותחים תוך כדי ערבוב, מוסיפים את האריסה ומוסיפים כוס גדולה של מים רותחים בהמשך מוסיפים אם צריך עוד חצי כוס
– מוסיפים כוסברה מכסים ומביאים לרתיחה מוסיפים את חומוס הגרגירים משימורים אחרי ששוטפים אותו היטב אפשר גם חומוס קפוא שמפשירים
– מוסיפים את הבשר ומנמיכים את האש מוסיפים כוסברה ומבשלים כ50 דקות
– מגישים באהבה
בתאבון!
הרכיבים
– קילו וחצי בשר ראשֿ/לחי עגל קפוא או טרי מעדני גורמה
– כפית כורכום
– 5 עלי דפנה
– 10 פלפל אנגלי שלם
לרוטב:
רבע כוס שמן
– 2פלפל שושקה קצוץ דק דק
– 1 פלפל חריף ירוק קצוץ דק
– 2 ראשי שום ירוק או שום רגיל טרי פרוס
– 7-8 פלפל שושקה נקי מגרעינים שטוף וחתוך(אפשר להשרות כמה דק במים חמים)
– 1 כף אריסה מתוקה
– 1 כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
– 1 כפית כמון
– כפית מלח
– חבילת כוסברה טרייה
– קופסת שימורים חומוס ענק (יכין) מכסה ירוק מדהים







