דף הבית » מתכונים » קציצות ברוטב בצלים ואפונה

קציצות ברוטב בצלים ואפונה

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: ארוחות שילדים אוהבים
  • זמן הכנה
  • דרגת קושיקל-בינוני

אופן הכנה

הכנת הקציצות:

מערבבים את הבשר הטחון יחד עם כל התבלינים, תפו”א מגורד דק, פטרוזיליה, שום כתוש, בצל מגורד דק וחצי כוס סודה, ומכדררים לקציצות.

הכנת הרוטב:

מטגנים בסיר עם שמן את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את ראשי הסלרי הקצוץ והאפונה ומטגנים אותם קלות.

מוסיפים את תערובת התבלינים ומטגנים יחד עם התיבול, מוסיפים מים ומבשלים.

הרכיבים

מרכיבים לקציצות:

חצי קילו בשר טחון

חצי כפית קינמון

קורט אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה

כף ראס אל חנות

תפוח אדמה גדול מגורד דק בפומפיה

חופן פטרוזיליה קצוצה

6 שיני שום טרי כתוש

בצל מגורד דק

חצי כוס סודה (משקה)

מרכיבים לרוטב:

2 בצלים גדולים קצוצים

ראש סלרי קצוץ

אפונה (אפשר קפואה)

כפית כורכום

כפית פפריקה

כף מרק עוף

כפית סילאן

מלח ופלפל