דף הבית » מתכונים » מפרום חצילים מאת קובי אדרי!

מפרום חצילים מאת קובי אדרי!

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושי

אופן הכנה

-מערבבים את כל חומרי הבשר בקערה

– פורסים את התפוח אדמה והחצילים, את התפוחי אדמה שימו בקערה עם מים וכף מלח לאיזה 20 דקות זה ירכך אותם מעט

– לוקחים פרוסת תפוח אדמה ומניחים מעט מהבשר(אני מראש חילקתי לכדורים שווים ומעכתי הכל כדי שיהיה לי קל ויעיל) מניחים שכבת חציל ומהדקים

– טובלים כל מפרום בקמח היטב ומנערים מעודפי קמח

– טובלים בבלילת הביצה עם הרסק כפית פפריקה וכפית מלח

– מטגנים היטב בשמן עמוק עד להזהבה כ6-7 דקות אש בינונית

– בסיר סוטאג ענק 38-40 קוטר מטגנים את הבצל עם 3-4 כפות שמן זית, מוסיפים את הגזר והסלרי שמים מכסה ומערבבים מידי פעם כרבע שעה 20 דקות עד שהירקות מטוגנים היטב

– מוסיפים את הרסק והתבלינים ומערבבים

– מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה

– מסדרים את המפרומים בסיר מכסים ומבשלים אש קטנה כשעתיים(גם אחרי שעה זה מוכן אבל אם יש לכם זמן תנו לו יותר)

בתאבון!

 

הרכיבים

לבשר:

-700 גרם בשר טחון מעדני גורמה

-צרור פטרוזילה קצוצה

– בצל קצוץ אחד

– 3 שיני שום קצוצות

– כף פפריקה

– כף שטוחה מלח

– כפית פלפל שחור

– כפית ראס אל חנות

– רבע כפית קינמון

– רבע כפית כורכום

– 1 ביצה

– 1 גזר מגורר

לטיגון למפרום:

3 תפוחי אדמה פרוסים (בקוטר החציל)

1 או 2 חציל פרוס תלוי בגודל

2 כוסות קמח

לבלילה:

4 ביצים

כף רסק

כפית מלח

כפית ראס אל חנות

חצי כפית פלפל שחור

 

שמן עמוק לטיגון

לרוטב:

-3 כפות שמן זית

-3 בצלים חתוכים לקוביות

– 2 גזרים מגורדים

– 4 גבעולי סלרי קצוץ וגם עלים

– 2 כפות רסק גדושות מאוד

– כף שטוחה מלח

– כפית פלפל שחור

– כפית פפריקה

– חצי כפית כרכום

– חצי כפית קינמון

– ליטר מים רותחים