דילוג לתוכן
רוסטביף של טלי
- קטגוריה: בקר
- סוג מתכון: משפחתיות/חג
- זמן הכנה3 שעות
- דרגת קושיקל-בינוני
אופן הכנה
- לזלף מעט שמן זית על נתח בשר בקר טרי לצלי, לעסות את הבשר ולהוסיף מעט פלפל שחור גרוס ומלח גס מעל הבשר, לטפוח על הבשר ולהדק אל הבשר את התבלינים.
- לקצוץ את שיני השום ולשים בקערית לשים: שום קצוץ, שמן זית ואת הסילאן ולערבב
- לקחת את התערובת ולמרוח היטב את כל הבשר. לפזר מעט עלי טימין ורוזמרין יבשים ולהדק היטב.
- להניח על נייר אפייה שתחתיו נייר כסף.
- להוסיף בצדי הבשר בצלי שאלוט וערמונים קלופים, לזלף על הכל עוד קצת שמן זית וסילאן
- לעטוף כמו סוכריה ולהכניס לתנור על 150 מעלות למשך שעתיים וחצי.
הרכיבים
- נתח לצלי בקר טרי ברשת לתנור
- שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- מלח גס
- שיני שום קלופות מ- 2-3 ראשי שום
- סילאן
- עלי טימין יבשים
- עלי רוזמרין יבשים
- בצלצלי שאלוט
- ערמונים קלופים
- נייר אפייה
- נייר כסף
נתח לצלי כתף בקר טרי