צלי בקר של טלי

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה3 שעות
  • דרגת קושיקל-בינוני

אופן הכנה

  1. לזלף מעט שמן זית על נתח בשר בקר טרי לצלי, לעסות את הבשר ולהוסיף מעט פלפל שחור גרוס ומלח גס מעל הבשר, לטפוח על הבשר ולהדק אל הבשר את התבלינים.
  2. לקצוץ את שיני השום ולשים בקערית לשים: שום קצוץ, שמן זית ואת הסילאן ולערבב
  3. לקחת את התערובת ולמרוח היטב את כל הבשר. לפזר מעט עלי טימין ורוזמרין יבשים ולהדק היטב.
  4. להניח על נייר אפייה שתחתיו נייר כסף.
  5. להוסיף בצדי הבשר בצלי שאלוט וערמונים קלופים, לזלף על הכל עוד קצת שמן זית וסילאן
  6. לעטוף כמו סוכריה ולהכניס לתנור על 150 מעלות למשך שעתיים וחצי.

הרכיבים

  • נתח לצלי בקר טרי ברשת לתנור
  • שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • שיני שום קלופות מ- 2-3 ראשי שום
  • סילאן
  • עלי טימין יבשים
  • עלי רוזמרין יבשים
  • בצלצלי שאלוט
  • ערמונים קלופים
  • נייר אפייה
  • נייר כסף

נתח לצלי כתף בקר טרי

3 תגובות על “צלי בקר של טלי

  1. אווה כהן אומר:

    למה הכוונה ” לעטוף כמו סוכריה”? עם נייר אפייה/ כסף?

    • saharosadeh אומר:

      תוכלי לראות בדיוק איך לעשות זאת בסרטון של המתכון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *