צ’ילי קון קרנה של השפים טום אביב ואבי ביטון

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: תבשילי קדרה
  • זמן הכנה8 שעות ו-40 דקות
  • דרגת קושיבינוני

אופן הכנה

נכוון את הכיריים לחום מרבי ונניח עליהם את המחבת, נחרוץ את הנתח לרוחב ולאורך עם סכין. נצרוב את הנתח היטב במחבת לוהטת עד לסגירה שלו מכל הצדדים. נשים את הבשר הצרוב בתבנית אלומיניום לנוח. לאחר שהנתח התקרר קצת נעסה אותו עם שמן זית, פפריקה, כורכום, כמון ואורגנו. בינתיים ניקח סיר ונחממו על הכיריים, כשהוא יהיה חם נוסיף לו: שמן זית, ונכניס לתוכו:פלפלים חריפים (צ’ילי) חתוכים גס, בצל, קינמון, זרעי כוסברה, עגבניות חתוכות, רסק עגבניות, 2.5-3 כוסות של מיץ עגבניות, גרדת לימון, מים, גרדת לימון ונביא לרתיחה. כשנראה את הבועות בסיר > נוסיף את הבשר ונכניס לתנור בחום של  130-120 מעלות למשך 8 שעות כדי שגוש הבשר יתפרק לגמריי. לאחר 8 שעות נוציא את הסיר מהתנור ונוסיף לסיר שעועית קפואה (אין צורך להפשירה),   נערבב היטב ונחזיר לתנור לעוד 20 דקות. כשהמנה מוכנה נוסיף לה חופן של כוסברה טרייה חתוכה ונזלף מעליה שמן גרעיני דלעת.

תוספות מומלצות

ניתן להגיש עם טורטיות וירקות בצד, כדי שכל סועד יוכל להרכיב לעצמו את המנה שהוא אוהב בתוך טורטייה.

הרכיבים

  • 1.5 ק”ג של נתח אונטריב בקר טרי
  • שמן זית
  • 2 כפות פפריקה
  • 2 כפות אורגנו
  • 1 כפית כמון
  • 1 מקל קינמון
  • מלח
  • פלפל
  • גרידת לימון (רק את הקליפה הצהובה)
  • 1  בצל סגול
  • 1  פלפל חריף ירוק
  • 1  פלפל חריף אדום
  • 3  שיני שום
  • 1  חופן סלרי
  • 2  עגבניות חתוכות
  • 2  פחיות של מיץ עגבניות
  • 3/4 כוס מים
  • כף זרעי כוסברה
  • רסק עגבניות (ללא תוספת סוכר)
  • שעועית לבנה קפואה
  • שמן גרעיני דלעת
  • תבנית אלומיניום קשיחה
  • סיר שמתאים לבישול בתנור

אונטריב בקר טרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *