עוף בתנור של השפים טום אביב ודן הולנדר

  • קטגוריה: עוף
  • סוג מתכון: תבשילי קדרה
  • זמן הכנהשעה
  • דרגת קושיקל

אופן הכנה

אופן הכנת האורז:

מחממים סיר מוסיפים לו שמן זית מחממים מעט ומוסיפים לו את כוס האורז מערבבים קלות ומוספים מעט מלח גס ונותנים לזה כמה דקות להתבשל יחד, לאחר מכן מוסיפים כוס מים ומכסים את הסיר כמעט לגמריי. מרתיחים את האורז עד שהמים מתאיידים ומתקבל מרקם של אורז אל דנטה. את האורז נניח בגבעה במרכזה של התבנית.

אופן הכנת העוף במרינדה:

מכניסים את כרעי העוף לשקית עם זיפר ומוסיפים לתוכה את רוטב הסויה, את הדבש ואת הפפריקה, מלח ופלפל, סוגרים את הזיפר של השקית ומערבבים היטב, מוציאים את האויר שהצטבר בשקית ומכניסים למקרר למשך 2-5 שעות. לאחר מכן מוציאים את המרינדה עם העוף לטמפ’ החדר לחצי שעה.

הכנה בתנור:

חותכים את הבצל, הבטטות והפטריות, מוציאים את העוף מהשקית של המרינדה ומסדרים את חלקי העוף מסביב לגבעת האורז בתבנית מוסיפים לתבנית גם את הבטטות, טבעות הבצל, הפטריות וגרגירי החומוס הקפואים, שופכים מלמעלה 1/2 כוס יין לבן, ומוסיפים את כל מה שנשאר בשקית המרינדה מכסים הכל בנייר כסף למשך כ- 40 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, ולאחר מכן ל-10 דקות נוספות ללא נייר כסף בגריל העליון.

הרכיבים

  • 8 כרעיים של עוף טרי
  • 1 כוס אורז
  • 2  בטטות קלופות ופרוסות לחתיכות בעובי 1 ס”מ
  • פטריות חתוכות לחצאים
  • גרגירי חומוס
  • 2  בצל סגול
  • 1/2 כוס יין לבן
  • שמן זית
  • מלח גס
  • שקית זיפר

מרינדה לעוף:

  • 1 כף של דבש
  • כף פפריקה מתוקה/ חריפה תלוי בחריפות שרוצים
  • 3 כפות סויה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל גס

כרעיים עוף טרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *