נתח קצבים של השפים דן הולנדר וטום אביב

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה45
  • דרגת קושיבינוני

אופן הכנה

הכנת ירקות השורש:

מכניסים לתבנית שומר חתוך לרבעים ובטטה חתוכה לעיגולים עבים מתבלים בשמן זית ופלפל הבטטה ומכניסים את התבנית לתנור ל20-30 דק על 200-180 מעלות כשהם מכוסים בנייר אפיה ונייר כסף למשך חצי מזמן הצלייה. בתבנית נוספת מפזרים מלח גס ומעל המלח מפזרים את תפוחי האדמה כשהם חתוכים לרבעים, מפזרים באמצע התבנית מעט עלי אורגנו ומרווה. מוסיפים שמן זית ומלח גס מעל שורפים קלות את עלי המרווה עד שמתקבל מעט עשן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 10-12 דקות עד להזהבה של תפוחי האדמה.

הכנת נתח הקצבים:

לוקחים את נתח הקצבים שהוצא חצי שעה לפני כן לטמפ’ החדר, מורידים ממנו את הגיד ומפזרים עליו מלח גס. מחממים על הכיריים מחבת פסים עד שהיא לוהטת מפזרים עליה הרבה שמן זית. מכניסים את הנתחים אחד אחד וצורבים היטב משני הצדדים. מוסיפים למחבת 2 שיני שום מעוכות, עלי אורגנו וזעתר וצורבים בערך 2 דקות מכל צד תלוי בגודל הנתח. מעבירים את המחבת לתנור עד לטמפ’ פנימית של 52-54 מעלות.

צילחות

מניחים את ירקות השורש על צלחת: תפו”א, בטטה ושומר. פורסים את הנתח (לאחר מנוחה של כ- 1-2 דקות) ומסדרים יפה מעל כמה עלי מרווה.

הרכיבים

  • 1.5 ק”ג נתח קצבים עבה
  • 3 תפו”א שבושלו במים עד ריכוך
  • בטטה קטנה
  • שומר (אפשר כל ירק שמתחשק)
  • מלח גס
  • פלפל גס
  • 2 שיני שום שמועכים בתוך הקליפה
  • עלים טריים של אורגנו
  • עלים טריים של מרווה
  • עלי זעתר
  • שמן זית
  • מחבת פסים כבדה מברזל

נתח קצבים טרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *