קציצות בשר ברוטב חמוץ-מתוק של שולה

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה80 דקות
  • דרגת קושיקל-בינוני

אופן הכנה

יש לקצוץ את 2 הבצלים במעבד מזון

בקערה מערבבים היטב את הבשר, הבצל, השמן והתבלינים: כפית מלח, 3/4 כפית פלפל שחור

ו-2 כפות שמן

יוצרים קציצות ומסדרים על תבנית שעליה נייר אפייה

אופים 10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות

לסיר עמוק מוזגים מעט שמן ומוסיפים 3 כפות סוכר גדושות ומערבבים היטב בשמן עד שהסוכר נמס, מוסיפים כף מיץ לימון, כף פפריקה מתוקה, כף פלפל שחור, רבע כפית מלח ו- 3 כפות רכז העגבניות

מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומבשלים עם מכסה במשך 15 דקות.

מוסיפים את הקציצות לסיר עם הרוטב מביאים לרתיחה ומבשלים

20-25 דקות על אש בינונית.

מוסיפים לסיר עם הרוטב את הפירות היבשים – חופן משמשים וחופן שזיפים ומבשלים עוד 15 דקות

הכנת האורז:

בתור סיר נוסף שמים מעט שמן. שוטפים ומסננים 3 כוסות אורז שהושרו לפני על כל כוס אורז מוסיפים כוס וחצי מים רותחים (סה”כ 4.5 כוסות) ושופכים את האורז ואת המים החמים לסיר. מכסים ומבשלים 20 דקות.

 

הרכיבים

מרכיבים לקציצות:

  • 1 קילו בקר טחון מבשר טרי
  • 2 בצלים גדולים
  • כפית מלח
  • 3/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן קנולה

מרכיבים לרוטב:

  • 3 כפות סוכר
  • כף מיץ לימון
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף פלפל שחור
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 כפות רכז עגבניות
  • 100 גרם משמשים מיובשים
  • 100 גרם שזיפים מיובשים

מרכיבים לאורז

3 כוסות אורז לבן

בשר בקר טרי טחון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *