קובה סלק של סבתא ג’ולט

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה160 דקות
  • דרגת קושיקל-בינוני

אופן הכנה

רוטב/מרק סלק:

קוצצים בצל קטן ומטגנים אותו

בסיר עמוק עד להזהבה

את 2 הסלקים חותכים ל- 4 רבעים

כל רבע פורסים לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר עם רבע כוס מים, מכסים

ומבשלים על אש קטנה 40 דקות

מוסיפים 2 כוסות מים, מכסים ומבשלים על אש קטנה שעה וחצי

מוסיפים לסיר את התבלינים: כף וחצי רכז העגבניות, מעט פלפל שחור, מעט פפריקה, רבע כפית מלח, את מיץ הלימון וכפית סוכר.

בצק הסולת:

בקערה מערבבים 2 כוסות סולת

כף שמן

מעט שמן

מוסיפים בהדרגה כוס מים אחת עד שהמסה מגיעה למרקם הרצוי ומערבבים

מניחים את בצק הסולת למנוחה למשך 5-10 דקות

מחלקים לכדורים קטנים בקוטר 3 ס”מ

המלית:

קוצצים את הבצלים דק, מערבבים אותם היטב עם קורט מלח ומשרים מספר דקות
שוטפים את הבצל עם מים וסוחטים היטב

קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לבצל בתוך קערה

מוסיפים: פפריקה, פלפל שחור ומלח גרוס ומעט שמן ומערבבים היטב בקערה ומוסיפים לקערה גם חצי ק”ג בשר ומערבבים היטב את כל המרכיבים יחד. מוסיפים מעט בהרט.

הכנת הקובות:

מרטיבים מעט את הידיים (כדי שהבצק לא יידבק אליהן), משטחים את הכדורים ובמרכזם מניחים מלית, סוגרים את הבצק מסביב למלית, צובטים את הקצוות ומגלגלים

מוסיפים את הקובות אל הסיר עם הרוטב ומבשלים על אש קטנה עוד 15-20 דקות

הרכיבים

  • בצל קטן
  • 2 סלקים גדולים
  • 2 כפות רכז עגבניות
  • רבע כפית פלפל שחור
  • רבע כפית פפריקה
  • כפית מלח
  • כפית סוכר
  • בהרט
  • מיץ מלימון אחד

לבצק הסולת:

  • 2 כוסות סולת
  • כף שמן קנולה
  • כפית מלח

למלית:

  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • 1/2 זר פטרוזיליה
  • כפית פפריקה
  • 1/2 כפית בהרט עירקי
  • כף שמן
  • 2 בצלים גדולים
  • קורט מלח

בשר בקר טרי טחון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *