ממולאים של קלרה

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה165 דקות
  • דרגת קושיקל-בינוני

אופן הכנה

אופן הכנת המילוי:

לשטוף את האורז 3 פעמים

מאדים את הבשר בסיר ללא שמן עד אידוי כל הנוזלים

קוצצים 2 בצלים וראש שום שלם ומערבבים עם האורז

מגרדים בפומפייה סלק אחד ומוסיפים לתערובת האורז

מוסיפים גם חצי כוס שמן.

מוסיפים גם את הבשר לתערובת האורז

מוסיפים את התבלינים: 2 כפיות מלח, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, כפית פלפל שחור, כפית תערובת תבלינים לממולאים, חצי כוס מיץ לימון,

2 כפות סוכר ואת מיץ הלימון ומערבבים היטב.

 

אופן הכנת הירקות:

קולפים 4 בצלים וחותכים בהם חתך עמוק עד אמצע הבצל

חולטים את הבצלים במים רותחים למספר דקות ומקררים במים קרים

עם הוצאתם מן הסיר מקלפים את הסלקים ומרוקנים את תוכנם

את תחתית הסיר מרפדים בתוכן הסלקים ומעליהם כמה עלי מנגולד טריים

חולטים עלי מנגולד לדקה במים רותחים ומקררים במים קרים

עם הוצאתם מן הסיר ממלאים את הירקות בתערובת

ומניחים בסיר בשכבות – סלקים ממולאים, עלי מנגולד ממולאים ולבסוף הבצל שהפרדנו את השכבות שלו ומילאנו אותן.

 

אופן הכנת הרוטב

מרסקים 2 סלקים בפומפייה

מוסיפים כף פפריקה מתוקה, חצי כף פלפל שחור, מעט פפריקה חריפה, חצי כף מלח

חצי כוס לימון

2.5 כוסות מים רותחים

ו- 2-3 כפות סוכר לפי הטעם

את הרוטב שופכים על הירקות שבתוך הסיר

מכסים במכסה ומבשלים 15 דקות על אש בינונית ואז מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעה על אש נמוכה.

הרכיבים

  • כוס אורז
  • קילו בשר כתף בקר טרי טחון
  • 5 בצלים גדולים + 2 קטנים
  • 12- 15 סלקים קטנים
  • חבילת עלי מנגולד
  • חצי כוס שמן
  • 2 כפיות מלח
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • כפית פלפל שחור
  • כפית תערובת תבלינים לממולאים
  • חצי כוס מיץ לימון
  • 2 כפות סוכר

בשר טחון טרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *