מרק דגים של השפים טום אביב ואבי ביטון

  • קטגוריה: דגים
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה40 דקות
  • דרגת קושיבינוני

אופן הכנה

אופן הכנת הציר דגים:

מניחים את כל החומרים בסיר, הדגים בתחתית והירקות למעלה, ומביאים לרתיחה קלה. מקפים את הקצף.

מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים ללא ערבוב או הפרעה, על אש קטנה, במשך 25-30 דקות (ולא יותר, כדי לא להוציא טעמים מרים מהדגים).

מורידים את הסיר מהאש, ואם יש זמן, משאירים אותו מכוסה ונותנים לו להצטנן.

אופן הכנת המרק:

בסיר לשים מעט שמן זית ולהוסיף בהדרגה את כל המצרכים והתבלינים, חוץ מהדגים, להוסיף את ציר המרק דגים שהכנו, להביא לרתיחה, לקרר ולטחון בבלנדר עד למצב קרם.

את הקרם האחיד שהתקבל מסננים בעזרת מסננת דגה וכף עץ.

מוסיפים חתיכות פילה דג מבשלים עוד כ- 10 דקות ובתיאבון.

 

 

תוספות מומלצות

ניתן להגיש עם ברוסקטות גאודה

הרכיבים

לציר הדגים:

דגים לבנים כולל הראש ועצמות דגים: דניס, לברק, בורי ומוסר

חצי ק”ג עגבניות חתוכות גס

ראש סלרי

1 ראש פטרוזליה

חצי ראש שום

1 בצל לבן

1 כף זרעי כוסברה

3 כוכבי אניס

1 כף זרעי שומר

1 כפית פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

למרק:

1.5 ק”ג עגבניות מקולפות מכל הסוגים

1 כף מלח גס

1 פלפל חריף ירוק

חצי צרור בזיל

חצי ראש שום קלוף

חצי קילו פילה מפולט

דג לבן שלם

פטריות

שמן זית איכותי

תגובה אחת על הפוסט “מרק דגים של השפים טום אביב ואבי ביטון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *