מפרום חצילים מאת קובי אדרי!
- קטגוריה: בקר
- סוג מתכון: משפחתיות/חג
- זמן הכנה
- דרגת קושי
אופן הכנה
-מערבבים את כל חומרי הבשר בקערה
– פורסים את התפוח אדמה והחצילים, את התפוחי אדמה שימו בקערה עם מים וכף מלח לאיזה 20 דקות זה ירכך אותם מעט
– לוקחים פרוסת תפוח אדמה ומניחים מעט מהבשר(אני מראש חילקתי לכדורים שווים ומעכתי הכל כדי שיהיה לי קל ויעיל) מניחים שכבת חציל ומהדקים
– טובלים כל מפרום בקמח היטב ומנערים מעודפי קמח
– טובלים בבלילת הביצה עם הרסק כפית פפריקה וכפית מלח
– מטגנים היטב בשמן עמוק עד להזהבה כ6-7 דקות אש בינונית
– בסיר סוטאג ענק 38-40 קוטר מטגנים את הבצל עם 3-4 כפות שמן זית, מוסיפים את הגזר והסלרי שמים מכסה ומערבבים מידי פעם כרבע שעה 20 דקות עד שהירקות מטוגנים היטב
– מוסיפים את הרסק והתבלינים ומערבבים
– מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה
– מסדרים את המפרומים בסיר מכסים ומבשלים אש קטנה כשעתיים(גם אחרי שעה זה מוכן אבל אם יש לכם זמן תנו לו יותר)
בתאבון!
הרכיבים
לבשר:
-700 גרם בשר טחון מעדני גורמה
-צרור פטרוזילה קצוצה
– בצל קצוץ אחד
– 3 שיני שום קצוצות
– כף פפריקה
– כף שטוחה מלח
– כפית פלפל שחור
– כפית ראס אל חנות
– רבע כפית קינמון
– רבע כפית כורכום
– 1 ביצה
– 1 גזר מגורר
לטיגון למפרום:
3 תפוחי אדמה פרוסים (בקוטר החציל)
1 או 2 חציל פרוס תלוי בגודל
2 כוסות קמח
לבלילה:
4 ביצים
כף רסק
כפית מלח
כפית ראס אל חנות
חצי כפית פלפל שחור
שמן עמוק לטיגון
לרוטב:
-3 כפות שמן זית
-3 בצלים חתוכים לקוביות
– 2 גזרים מגורדים
– 4 גבעולי סלרי קצוץ וגם עלים
– 2 כפות רסק גדושות מאוד
– כף שטוחה מלח
– כפית פלפל שחור
– כפית פפריקה
– חצי כפית כרכום
– חצי כפית קינמון
– ליטר מים רותחים







