בעזרת סכין חדה מחוררים כ-10 חורים קטנים בבשר. נועצים בהם את שיני השום הקלופות.
מורחים על השוק: שמן זית, חרדל, פלפל, מלח, טימין ורוזמרין, מעט יין ומעסים היטב את הבשר. משהים בצד לכמה שעות או שאפשר להכניס ללילה למקרר ולהמשיך ביום הארוחה. השוק יספוג את הטעמים.
בקערה גדולה חותכים את הירקות חיתוך גס. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית בנדיבות, יין אדום, סילאן, טימין ורוזמרין קצוצים. מערבבים ומניחים בצד לספיגת הטעמים.
מחממים תנור לחום גבוה מאוד של כ-230 מעלות. מכסים את השוק בנייר אפייה, ועוטפים ברדיד אלומיניום היטב. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה בחום גבוה, מנמיכים מעט את התנור לכ-200 מעלות וממשיכים בצלייה כחצי שעה עד שעה נוספים. זמני האפייה עשויים להשתנות מתנור לתנור.
מוציאים את התבנית מהתנור בזהירות, מוסיפים את ירקות השורש שהכנו, יחד עם המרינדה. מכסים שוב באותו אופן וממשיכים לאפות בחום נמוך של כ-170 מעלות כשעה עד שעתיים – תלוי בגודל הנתח ובתנור.עד שהבשר רך ומתפרק בקלות מהעצם והירקות מוכנים. ניתן להוריד את הכיסוי ולצלות כרבע שעה נוספת להשחמת הירקות והנתח.