כתף טלה עם ירקות שורש של רותם

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנהכ- 3.5 שעות
  • דרגת קושיבינוני

אופן הכנה

  1. בעזרת סכין חדה מחוררים כ-10 חורים קטנים בבשר. נועצים בהם את שיני השום הקלופות.
  2. מורחים על השוק: שמן זית, חרדל, פלפל, מלח, טימין ורוזמרין, מעט יין ומעסים היטב את הבשר. משהים בצד לכמה שעות או שאפשר להכניס ללילה למקרר ולהמשיך ביום הארוחה. השוק יספוג את הטעמים.
  3. בקערה גדולה חותכים את הירקות חיתוך גס. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית בנדיבות, יין אדום, סילאן, טימין ורוזמרין קצוצים. מערבבים ומניחים בצד לספיגת הטעמים.
  4. מחממים תנור לחום גבוה מאוד של כ-230 מעלות. מכסים את השוק בנייר אפייה, ועוטפים ברדיד אלומיניום היטב. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה בחום גבוה, מנמיכים מעט את התנור לכ-200 מעלות וממשיכים בצלייה כחצי שעה עד שעה נוספים. זמני האפייה עשויים להשתנות מתנור לתנור.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור בזהירות, מוסיפים את ירקות השורש שהכנו, יחד עם המרינדה. מכסים שוב באותו אופן וממשיכים לאפות בחום נמוך של כ-170 מעלות כשעה עד שעתיים –  תלוי בגודל הנתח ובתנור.עד שהבשר רך ומתפרק בקלות מהעצם והירקות מוכנים. ניתן להוריד את הכיסוי ולצלות כרבע שעה נוספת להשחמת הירקות והנתח.

 

תוספות מומלצות

סלט ירוק טרי

הרכיבים

  • כתף טלה טרי
  • 3-4 בצלים סגולים
  • 3 ראשי שום חצויים
  • שיני שום קלופות מראש אחד
  • 3-4 בטטות
  • תפו”א קטנים לאפייה
  • גזרים צבעוניים
  • שורש פטרוזיליה
  • שורש סלרי
  • 3-4 כוסות יין אדום
  • סילאן
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • 4-5 כפות חרדל גרגרים
  • טימין
  • רוזמרין

כתף טלה טרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *