כתף טלה עם ירקות שורש של רותם
- קטגוריה: בקר
- סוג מתכון: משפחתיות/חג
- זמן הכנהכ- 3.5 שעות
- דרגת קושיבינוני
אופן הכנה
- בעזרת סכין חדה מחוררים כ-10 חורים קטנים בבשר. נועצים בהם את שיני השום הקלופות.
- מורחים על השוק: שמן זית, חרדל, פלפל, מלח, טימין ורוזמרין, מעט יין ומעסים היטב את הבשר. משהים בצד לכמה שעות או שאפשר להכניס ללילה למקרר ולהמשיך ביום הארוחה. השוק יספוג את הטעמים.
- בקערה גדולה חותכים את הירקות חיתוך גס. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית בנדיבות, יין אדום, סילאן, טימין ורוזמרין קצוצים. מערבבים ומניחים בצד לספיגת הטעמים.
- מחממים תנור לחום גבוה מאוד של כ-230 מעלות. מכסים את השוק בנייר אפייה, ועוטפים ברדיד אלומיניום היטב. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה בחום גבוה, מנמיכים מעט את התנור לכ-200 מעלות וממשיכים בצלייה כחצי שעה עד שעה נוספים. זמני האפייה עשויים להשתנות מתנור לתנור.
- מוציאים את התבנית מהתנור בזהירות, מוסיפים את ירקות השורש שהכנו, יחד עם המרינדה. מכסים שוב באותו אופן וממשיכים לאפות בחום נמוך של כ-170 מעלות כשעה עד שעתיים – תלוי בגודל הנתח ובתנור.עד שהבשר רך ומתפרק בקלות מהעצם והירקות מוכנים. ניתן להוריד את הכיסוי ולצלות כרבע שעה נוספת להשחמת הירקות והנתח.
תוספות מומלצות
סלט ירוק טרי