צלי כתף בקר ממולא בשר של רותם

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה3.5 שעות
  • דרגת קושיבינוני

אופן הכנה

  1. מטגנים קלות במחבת את הבצל והשום, מכבים את האש ומוסיפים את רכיבי המילוי. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  2. פורסים את הכתף על משטח עבודה, ומשטחים את המילוי על הנתח הפרוס. מגלגלים תוך כדי הידוק וקושרים בחוט קשירה.
  3. חורצים חריצים קטנים בנתח, ומכניסים שיני שום לתוכם.
  4. מערבבים את כל חומרי המרינדה, שופכים מעל הנתח ומעסים היטב, ניתן לשים במקרר לכמה שעות.
  5. מוציאים את הנתח מהקרר כשעה לפני הצלייה ומחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. עוטפים את הנתח בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום. צולים את הנתח כ15-20 בחום גבוה. מורידים את החום ל-160 מעלות וצולים כשעתיים וחצי. בחצי שעה האחרונה, מורידים מהנתח את הכיסוי בכדי שייצלה ויקבל פריכות.
  7. לפני ההגשה מסירים את החוט ,מניחים לנתח להתקרר מעט בכדי שהמיצים יתמצקו והנתח יישאר עסיסי.
  8. פורסים לפרוסות ומגישים.

הרכיבים

מרכיבים:

  • צלי כתף בקר פרוס ללא העצם (במשקל של כ- 2.5 ק”ג)
  • 4 ראשי שום שלמים
  • חוט לקשירת הנתח.

למילוי:

  • 250 גר’ בשר עגל טחון
  • 2 בצלים סגולים קצוצים
  • 7-10 שיני שום קצוצות (לפי העדפה האישית)
  • כוסברה קצוצה
  • פטרוזיליה קצוצה
  • נענע קצוצה
  • 100 גר’ פיסטוקים
  • הל טחון
  • קינמון טחון
  • מלח,פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • 2 חבילות פטריות: אפשר ורצוי לשלב: פורטבלו, יער, שי מג’י, פורצ’יני.

למרינדה:

  • כוס שמן זית
  • 4-5 ענפי טימין טרי
  • 3-5 ענפי רוזמרין
  • פלפל גרוס
  • מלח גס
  • 2 ראשי שום קלופים
  • 10 שיני שום קצוצים
  • עגבניות מיובשות
  • בצלצלי שאלוט
  • סילאן

 

צלי כתף בקר טרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *