מה זה אנגוס? המדריך המקיף לבשר אנגוס
בשר אנגוס הוא אחד מסוגי הבשר האיכותיים והפופולריים ביותר בעולם. עם מרקם רך וטעמים עשירים, הוא מתאים למגוון רחב של שיטות בישול, החל מסטייקים עסיסיים ועד למנות בשר איכותיות בתנור. אם גם אתם חובבי בישול ובשר בפרט, זה הזמן להכיר את בשר האנגוס לעומק. מתחילים

המקור של אנגוס
מקור האנגוס הוא בסקוטלנד באזור מחוזות אברדין ואנגוס, שם גודלו הפרות כבר במאה ה-19. הבקר הסקוטי התאפיין במבנה גוף חסון, צבע שחור מבריק וטבע רגוע, מה שהפך אותו לאידיאלי לגידול חקלאי. בשל איכות הבשר הגבוהה שלו, רכות, העסיסיות ושיעור שומן פנימי מושלם (כלומר בשר משויש), האנגוס התפרסם מהר מאוד ברחבי העולם. עם הזמן הובאו פרטי אנגוס לארצות הברית, אוסטרליה, דרום אמריקה ואזורים נוספים והפכו לאחד הגזעים הפופולריים ביותר בתעשיית הבשר העולמית. כיום בשר אנגוס נחשב למותג איכות בפני עצמו ולא בכדי. השילוב בין גנטיקה מוצלחת לשיטות גידול מוקפדות יוצר חוויית אכילה יוצאת דופן וטעמים שבאמת קשה להישאר אליהם אדישים. חשוב לדעת שלא כל בשר כהה הוא אנגוס ורק בשר המגיע מהגזע המוכר והמוסמך באמת יהיה עם האיכות האופיינית לו. קצביה בגבעתיים מבית מעדני גורמה מציע בשר אנגוס איכותי, כולל משלוחים מהירים לכל אזור המרכז.
מאפייני בשר אנגוס
בשר אנגוס נחשב לאחד מסוגי הבשר האיכותיים ביותר בזכות שילוב נדיר של תכונות מצוינות. ראשית הוא מתאפיין ברמת שומניות גבוהה אך מאוזנת שיוצרת דוגמת מראה משויש מרהיב, אותם עורקים דקים של שומן שמשתלבים בתוך הבשר ומעניקים לו עסיסיות ורכות יוצאת דופן. בנוסף, הטעם העשיר והמרקם שנמס בפה מבדילים אותו משלל סוגי בשר אחרים וממקמים אותו גבוה ברשימות של שפים וחובבי הבשר ברחבי העולם כולו. בשר אנגוס גם עובר בקרת איכות מחמירה במיוחד, מה שמבטיח שכל נתח יעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר. בין אם מדובר בסטייק עסיסי, המבורגר איכותי או נתח לצלייה ארוכה, בחירה בבשר אנגוס מבטיחה חוויית אכילה יוקרתית ומלאת טעמים.
מה מיוחד בבשר אנגוס?
מה שמיוחד בבשר אנגוס הוא השילוב הנדיר בין מרקם, עסיסיות וטעם עמוק ומודגש. בזכות תכונה גנטית ייחודית, בקר אנגוס מפתח פיזור שומן פנימי עדין (אותו שיוש מדובר) שמבטיחה רכות יוצאת דופן וטעמים עשירים יותר בכל ביס. הבשר נחשב לאיכותי במיוחד גם כי גזע האנגוס ניזון מתפריט מוקפד ועובר תהליכי גידול טבעיים שמבטיחים תוצאה סופית מצוינת. בנוסף הוא עובר בקרת איכות קפדנית יותר ביחס לבשר רגיל, ככה שכל נתח מגיע לשוק עם הבטחה לסטנדרט גבוה במיוחד. התוצאה היא בשר שמתאים במיוחד לסטייקים מובחרים, המבורגרים עסיסיים ומנות שמתיימרות לספק חוויית טעמים מושלמת.
טיפים לבחירת בשר אנגוס
כשבוחרים בשר אנגוס חשוב לשים לב למספר פרמטרים שיבטיחו רכישה מוצלחת באמת. ראשית חפשו את סימני השיוש – אותם פסים עדינים של שומן שחוצים את הנתח ומבטיחים עסיסיות וטעם. ככל שהשיש מפוזר באופן אחיד יותר, כך הבשר איכותי יותר. שנית שימו לב לצבע. בשר אנגוס איכותי צריך להיות אדום עמוק, לא כהה מדי ולא חיוור. גם לריח יש משמעות – בשר טרי יפיץ ניחוח עדין ונעים ללא ריח חמוץ או חריף. בנוסף, כדאי לוודא שאתם קונים מבית עסק אמין שמתמחה במכירת סוגי בשר מובחרים עם דגש על בקר אנגוס (כאן תמצאו משלוחי בשר איכותי מקצביה אמינה וותיקה בכל אזור המרכז). אם אתם רוצים להכין סטייק, כדאי לבחור נתח שמגיע עם מעטפת שומן דקה שתשמור על עסיסיות בזמן הצלייה. אל תהססו להתייעץ עם הקצב ומומחה טוב יוכל להמליץ לכם על הנתח שמתאים בדיוק למה שאתם מחפשים.
שיטות בישול מומלצות לאנגוס
בשר אנגוס נחשב לאחד מסוגי הבשר המשובחים בעולם ולכן כדאי להקפיד על שיטות בישול והכנה שמדגישות את הטעם הטבעי. אחת הדרכים המומלצות היא צלייה על גריל פחמים חם במיוחד שמעניקה לבשר צריבה מהירה מבחוץ תוך שמירה על עסיסיות מבפנים. חשוב להניח את הנתח על אש ישירה, להשיג קראסט יפה ואז להמשיך לצלייה באש נמוכה יותר להשלמת הבישול. גם בישול על מחבת ברזל יצוק היא בחירה נהדרת ויש לחמם את המחבת היטב, לצרוב כל צד של הנתח במשך מספר דקות ואז לתת לו לנוח לפני ההגשה. כדי לשמור על מרקם מושלם מומלץ להוציא את הבשר מהמקרר כחצי שעה לפני הבישול, לתת לו להגיע לטמפרטורת החדר ולהימנע מהרבה הפיכות. ומה לגבי התיבול? מלח גס ופלפל שחור גרוס מספיקים בהחלט, בשר אנגוס איכותי לא צריך יותר מזה.
זמן הבישול המומלץ לבשר אנגוס
חשוב מאוד להקפיד על זמני בישול מדויקים כדי להוציא מבשר אנגוס את המיטב והזמן משתנה לפי עובי הנתח ורמת העשייה הרצויה. כך למשל, סטייק אנגוס בעובי של כ-2.5 ס״מ צריך צריבה של שלוש ארבע דקות מכל צד לדרגת מדיום רייר. בשר שריר לעומת זאת (כמו אנטרקוט אנגוס) שמכיל סיבי שריר ושומן משויש, מגיב מצוין לבישול מהיר בטמפרטורה גבוהה. במקרים של נתחי שריר גדולים יותר המתאימים לבישול איטי (כמו בריסקט), יש להאריך את זמן הבישול במספר שעות בטמפרטורה נמוכה כדי לפרק את הסיבים ולשמור על עסיסיות. בין אם מדובר בצלייה מהירה או בישול ארוך, שמירה על טמפרטורה נכונה ומנוחה קצרה אחרי הבישול יעשו את ההבדל בין בשר טוב לבשר מושלם.
לסיכום
בשר אנגוס הוא בחירה מצוינת עבור כל חובב בשר בזכות המרקם הרך, הטעמים העזים וההכנה הפשוטה שמספקת תוצאה מושלמת בכל פעם. עם שיטות בישול נכונות וזמן בישול מדויק, תוכלו להוציא את המיטב מכל נתח. אם אתם מחפשים בשר אנגוס איכותי, אל תתפשרו על פחות מהטוב ביותר. בקרו באחד מסניפי מעדני גורמה (או הזמינו עד הבית), שבהם תמצאו בשר אנגוס משובח שיהפוך כל ארוחה להיות חגיגה של טעמים.