דף הבית » בלוג » רשימה לעל האש

רשימה לעל האש

נראה שיש לנו את כל הסיבות בעולם לצאת לפארק לעל האש – יום העצמאות, חגים, אירועים שונים וסתם כשמתחשק לנו להתפנק עם משפחה וחברים. לכן, אם גם אתם מתכננים על האש בקרוב, חשוב שתכינו רשימה עם כל הדברים שתצטרכו, כדי שתיהנו מחוויה כיפית וטעימה. אז מה צריך לקחת? הינה רשימה שתוכל לעזור לכם!

רשימה לעל האש

מתחילים במנגל

רוב האנשים שיוצאים לעל האש בפארק או ביער משתמשים במנגל הפחמים הקלאסי. עם זאת, כיום יש גם מנגל גז נייד לשטח, שלא מצריך מכם התעסקות בהדלקת הפחמים. אבל אם בכל זאת אתם רוצים ללכת על הדרך הקלאסית והטובה, תצטרכו את הדברים האלו:
  • מנגל
  • רשת למנגל
  • פחמים
  • מדליק פחמים (מוצק/נוזלי)
  • גפרורים
  • נפנף
  • מלקחיים לפחמים
לחוויית על האש מושלמת עם כל מנגל שתבחרו, תצטרכו גם את הדברים הבאים:
  • שמן ובצל לשימון הרשת
  • מזלג ארוך בעל 2 שיניים
  • מרית רחבה
  • שיפודים לבשר ולמרשמלו
  • למתקדמים: מד חום לבשר

כלים וציוד נוסף

רוב הרשימה הזו די בסיסית ויכולה לשמש אתכם לכל אירוע. עם זאת, תוכלו להוסיף כל דבר נוסף בהתאם לצרכים האישיים שלכם:
  • כלים חד פעמיים (או רב פעמיים, אם אתם אקולוגיים) – צלחות, קערות, מזלגות, סכינים, כפות, כפיות וכוסות לשתייה קרה וחמה
  • שולחן מתקפל וכיסאות (אם אין ספסל פיקניק באזור)
  • מפת שולחן
  • שקיות אשפה
  • תבניות חד"פ או סיר לבשר המוכן
  • נייר כסף
  • נייר סופג
  • תרמוס
  • קרש חיתוך
  • סכין חדה
  • צידנית לשתייה ובשר
  • מגבונים לחים

אוכל, קדימה אוכל!

כל מנגל מוצלח מתחיל ונגמר באוכל כמובן! אם אתם מתכננים להכין על האש בשרי ורוצים שהאירוע יהפוך לבלתי נשכח, חשוב לרכוש בשר טרי ואיכותי ממקום אמין שיספק לכם את השירות הטוב ביותר. מתלבטים? נספר לכם בינתיים שאנחנו במעדני גורמה מספקים מגוון רחב של בשרים, עופות ודגים בפריסה ארצית, שיתאימו לכם לכל מטרה – וכמובן גם לעל האש מוצלח.

בשרים

בגדול אתם יכולים לשים על המנגל כמעט כל סוג בשר שאתם אוהבים. שימו לב שהדרך לתוצאה מדהימה מתחילה בבשר טרי ואיכותי, אך חשוב לדעת איך לטפל בו ולצלות אותו כדי להוציא ממנו את כל הטוב. ולכן, אם אתם לא בטוחים בנוגע לזמני הצלייה או ההכנה, כדאי שתדברו לפני עם הקצב או עם מישהו שיכול לכוון אתכם בנושא. אז מהן האופציות המומלצות?
  • אנטריקוט
  • פילה
  • סינטה
  • טומהוק
  • צלעות
  • שפונדרה
  • טלה
  • שייטל
  • פיקניה
  • נתח קצבים
  • אסאדו
  • לבבות
  • כבד בקר
  • שקד עגל
  • קבבים
  • המבורגר
  • נקניקיות מרגז

עופות

  • פרגית
  • חזה עוף
  • כרעיים
  • כנפיים
  • הודו
  • לבבות עוף
  • כבד עוף
  • כבד אווז
  • נקניקיות עוף

דגים

אם אתם אנשים של דגים, או שבא לכם לפתוח במנת דגים מרשימה – דג צלוי היא מנה מנצחת בהחלט. אגב, תוכלו להכין גם קציצות דג ולצלות אותן על הגריל. הינה כמה דוגמאות לדגים לעל האש (חשוב לבחור בדג טרי!):
  • מוסר
  • דניס
  • פורל
  • בורי
  • לברק
  • מושט/אמנון
  • אדמונית

ירקות

ירקות על המנגל היא בחירה נהדרת – ולא רק לטבעונים או לצמחונים:
  • חציל
  • קישוא
  • עגבניות
  • פלפל
  • גמבה
  • תירס
  • פטריות
  • בצל לבן/סגול

תוספות וסלטים

  • מטבוחה
  • סלט ירקות
  • סלט חצילים
  • סלט תפו"א
  • סלט גזר
  • סלט כרוב לבן/סגול
  • חמוצים
  • שימורים

רטבים ומטבלים

  • טחינה
  • קטשופ
  • מיונז
  • חומוס
  • צ'ימיצ'ורי
  • חרדל
  • טבסקו

לקינוח...

  • מרשמלו
  • פק"ל קפה
  • פיצוחים
  • פירות
  • חטיפים

לסיכום

עכשיו כשאתם יודעים מה לקחת איתכם לעל האש, אל תשכחו לדאוג גם לאווירה מצוינת, חברים טובים והרבה מצב רוח. תיהנו ובהצלחה!
רשימה לעל האש רשימה לעל האש