כתף בקר
ימי החורף הקרירים עדיין איתנו ומה טוב יותר מתבשיל קדירה חם, טעים ומנחם עם בשר טוב? כנראה שמדובר במאכל האידיאלי. ולכן, אנו רוצים להכיר לכם נתח בשר שיהיה מושלם עבור כך – כתף בקר. המשיכו לקרוא וקבלו את כל המידע החשוב על הנתח.
מה צריך לדעת על כתף בקר?
כתף בקר הוא נתח בשר מספר 5 אצל הקצב, ונהוג לכנות אותו “צלי כתף בקר”. הנתח מגיע מאזור הכתף של הבהמה, שנהוג לחלק אותו לשני אזורים מרכזיים – כתף מרכזית (בשר מספר 4) וצלי כתף, שעליו נרחיב כעת. מדובר בנתח דל בשומן, המגיע ארוך וצר יחסית. לרוחבו עובר פס ג’לטין וניתן לבקש מהקצב להסירו. עם זאת, רצוי להשאירו משום שבעת בישול כנתח שלם הוא יוסיף עסיסיות וטעמים לתבשיל ולבשר. משום שהנתח לא ניחן בשומניות רבה, הוא יהיה מצוין בתבשילי קדרה ולבישול ארוך (כמו אסאדו), ובהכנה נכונה יתקבל בשר בעל טעמים בשריים ומרקם טוב.
נתח מספר 5 – דרכי הכנה מומלצות
כפי שציינו, מדובר בנתח שאינו עשיר בשומן, ועל כן רצוי להימנע מצלייה קצרה שלו על גריל או מחבת, אלא ללכת על דרכי ההכנה האלה:
- בתנור – בישול איטי של צלי כתף בקר בתנור יכול לעשות עם הנתח הזה פלאים. כל מה שצריך לעשות הוא לבחור את המרינדה שתלווה את הבשר שלכם (כבר נדבר על מתכונים שאפשר להכין מהם כתף בקר), להשרות את הבשר בתוכה למשך כמה שעות, ולהכניס לתנור לכמה שעות טובות – כפי שמצוין בהוראות ההכנה. בסוף תקבלו בשר טעים שיתפרק לכם בפה.
- בסיר – דרך נוספת להכנת צלי כתף היא בבישול ארוך בסיר. בישול ארוך בסיר של נתח בשר שלם או נתח שפרסתם או חתכתם לקוביות, עם מספיק נוזלים ורוטב טוב – יכולים ליצור עבורכם קדירה שתגרום לכם לא להפסיק ללקק את האצבעות.
אילו תבשילים ניתן להכין עם כתף בקר?
אז אחרי שהכרנו את דרכי ההכנה המומלצות להכנת צלי כתף בקר, נביא עבורכם כמה מהתבשילים המפורסמים שמשתמשים בהם בנתח הזה:
- צלי בקר – התבשיל הטעים והקלאסי צלי בקר למעשה מתאים לבשר שריר, ולכן ניתן להשתמש בו גם בכתף בקר. בסופו של דבר מדובר בקדירת בשר מצוינת המכילה פטריות, ירקות שורש וכדומה.
- גולאש – גולאש הונגרי טוב וחם מתחיל בבשר שמתאים כמובן לבישול ארוך. אנחנו מדברים פה על צוואר וזרוע, אבל בהחלט גם בשר מספר 5.
מי יאהב כתף בקר?
נתח כתף הבקר יתחבב בעיקר על אנשים שאוהבים את הבשר שלהם בבישול ארוך ואיטי, בתוך תבשיל חם ומלא בטעמים טובים ועמוקים. מי שנרתע מבשרים שומניים, יוכל להתחבר לנתח הזה משום שכאמור, אין הוא שומני ולא תמצאו עליו חתיכות שומן כלל.
טיפים חשובים
- איכות הבשר – לפני שאתם חושבים איך להכין ולתבל את הבשר שלכם, שימו לב שאתם רוכשים בשר איכותי ממקום אמין שיספק לכם את המוצרים הטובים והטריים ביותר. מעדני גורמה מספקת עבורכם שלל נתחי בשר איכותיים וטריים לצד שירות אדיב בדרך לקנייה מוצלחת.
- טרי ולא קפוא – אף שניתן לקבל תוצאות לא רעות עם צלי כתף בקר קפוא, כמובן שתמיד כדאי לא להתפשר ולקנות נתח טרי וטוב. כמו כן, יש להיזהר ולשים לב שלא קונים נתח קפוא ומעובד, שמוסיפים לו חומרים ומים בתהליך העיבוד – מה שלא יטיב עם התוצאה הסופית כנראה.
- החיתוך – את הנתח הזה תוכלו לבשל בשלמותו אך כמובן לפרוס אותו או לחתוך אותו לקוביות, למשל עבור גולאש. תוכלו לבקש מהקצב שיסיר לכם את השכבה העורית העוטפת את הנתח, ואם אתם מעדיפים אז גם את פס הג’לטין המצוי בתוכו. לבסוף, תוכלו לבקש ממנו לחתוך לכם את הנתח באופן שבו תרצו.
לסיכום
בפעם הבאה שתתכננו תבשיל קדירה או גולאש טוב לשבת, אל תשכחו שקיים נתח שיהיה מושלם עבור מטרה זאת. גם אצלנו במעדני גורמה ניתן להשיג את נתח צלי כתף בקר בקצביות אך גם לרכוש את המוצר או להזמין עד הבית דרך האתר שלנו. לצד נתח זה תוכלו להתרשם משלל בשרים, וכן דגים ועופות, המגיעים אליכם עם כשרות, באיכות ובטריות ללא פשרות. בהצלחה ובתיאבון!