דף הבית » מתכונים » אורז מעורב ירושלמי מאת קובי אדרי!

אורז מעורב ירושלמי מאת קובי אדרי!

  • קטגוריה: עוף
  • סוג מתכון: ארוחות שילדים אוהבים
  • זמן הכנה
  • דרגת קושיקל

אופן הכנה

– בסיר סוטאג 38-40 שמים שמן זית, מטגנים בצל בשיטת הצ׳לה בלה

– ברגע שהופך שקוף שמים את קיט המעורב על הבצל ומערבבים היטב, מתבלים עם תבלין המעורב

– מערבבים עד שנצרב יפה על אש גבוהה

– מזיזים את המעורב ומפנים מקום

– בחלק הריק עם השמן מוסיפים את האטריות ומערבבים עד שיהפכו כהות מעט

– מוסיפים את האורז ומוסיפים את המלח

– מערבבים רק את האורז והאטריות כדי שהאורז יעטף בחום

– מאחדים את הכל יחד ומוסיפים 4 כוסות מים רותחים

– מוסיפים בצל ירוק קצוץ

– מערבבים הכל יחד מכסים ומנמיכים את האש ל20 דקות בישול

– מגישים עם סלט וטחינה

בתאבון!

הרכיבים

– קילו מעורב ירושלמי מעדני גורמה(300 גרם הודו נקבה חתוך, 400 חזה עוף חתוך, 300 גרם טחולים עוף)

– 2 בצלים גדולים

– 7 כפות שמן זית

– 2 כפות גדושות תבלין מעורב ירושלמי או שווארמה

– 2 וחצי כפיות מלח

– 2 כוסות אורז יסמין או פרסי

– כוס אטריות דקיקות אסם

– 4 כוסות מים רותחים

– חופן בצל ירוק קצוץ

להגשה סלט ערבי וטחינה