סיר קבב, תרד, תפוחי אדמה וחצילים
- קטגוריה: בקר
- סוג מתכון: ארוחות שילדים אוהבים
- זמן הכנה
- דרגת קושיקל
אופן הכנה
- מחממים סוטאז’ ומוסיפים שמן זית.
- מתגנים את הבצלים עד שמתרככים ומזהיבים.
- מוסיפים את הסילאן וזרעי הכמון ומערבבים כמה דקות עד שהבצל מקבל צבע עמוק.
- מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה במחבת נפרדת עד שמקבלות צבע זהוב קל.
- מסדרים את תפוחי האדמה בסיר מעל הבצל, בצורה מעגלית.
- מפזרים מעל את המלח הגס והפלפל השחור.
- קולים את פרוסות החציל על מחבת פסים (3 דקות מכל צד) ומניחים מעל תפוחי האדמה.
- מסדרים את הקבבים של מעדני גורמה מעל החצילים.
- מכסים את הקבב בשכבה אחידה של תרד שטוף.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי התערובת הרטובה ויוצקים מעל.
- מרטיבים נייר אפייה, מכווצים אותו ומניחים מעל התרד.
- מכסים במכסה (ודאו שהסיר מתאים לתנור).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו למשך 3–3.5 שעות.
הגשה:
מגישים עם אורז לבן , ומוכנים להתאהב.
כשפותחים את הסיר ריח משגע, צבעים, והכול רך ונמס.
כמו שאומרים “קשה? לא קשה!” רק להכניס לתנור ולחכות לקסם!
הרכיבים
- 6 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים פרוסים
- 2 כפות סילאן
- כפית זרעי כמון
- 5 תפוחי אדמה פרוסים עבה
- כפית מלח גס
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- חציל בלדי גדול פרוס לפרוסות עבות
- 2 חבילות קבב עגל של מעדני גורמה (סדרת הקבבים הקפואים)
- חבילה של תרד שטוף (ניו זילנדי או רגיל)
- לתערובת הנוזלים:
- 3 כפות שמן זית
- כפית מלח
- חצי כפית בהרט
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית כמון
- כוס מים רותחים







