דף הבית » מתכונים » צלי כתף פרוס עם כרפס ולימון כבוש מאת קובי אדרי!

צלי כתף פרוס עם כרפס ולימון כבוש מאת קובי אדרי!

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושי

אופן הכנה

– בסיר סוטאג רחב שמים שמן זית בנדיבות  וצורבים את פרוסות הצלי משני הצדדים עם טיפונת מלח פלפל

– שוטפים היטב את השומר וחוצים לחצי

– לוקחים את הבשר הטחון ומהדקים חתיכות על השומר(תהדקו טוב כדי שלא יפרד לכם בבישול ומי שלא רוצה יכול גם לוותא על השלב הזה למרות שזה כיף הבשר הטחון הזה על השומר)

– מוסיפים את השומר ליד פרוסות הצלי כתף ומתבלים את החלק של הבשר במעט מלח

– הופכים את פרוסות הצלי כתף על הצד השני

– ואת השומר על הצד של הבשר לצריבה קלה

– מוציאים מהסיר גם את הבשר וגם את השומר

– מטגנים את הכרישה

– מוסיפים את הראש סלרי לסיר עד שהכרישה והסלרי מתחילים להוציא ריח נעים

– מחזירים את הבשר והארטישוק וסוחטים לימון על השומר

– מוסיפים את המלח הפלפל והכורכום ומוסיפים לימונים כבושים

– ממלאים מים עד לכ 2 סנטימטר מעל הבשר ושמים כוסברה

– מרתיחים את הסיר וברגע הרתיחה מורידים לאש נמוכה

– מכסים את הסיר ומבשלים 3 שעות

– מחממים תנור גריל עליון  180 מעלות ומשחימים את הסיר 30 דקות

– מקבלים מעדן עולמי מגישים עם אורז לבן

בתאבון!

 

הרכיבים

– קילו וחצי צלי כתף פרוס עובי 2 סנטימטר בערך מעדני גורמה

– 8 כפות שמן זית

– מלח ופלפל לצריבת הבשר

– 4 שומר יפה וצעיר חצוי לחצי

– 250 גרם בשר טחון שומני(לא חייב מי שרוצה ישים תשומר ללא בשר)

– ראש כרפס נקי מקליפה לפרוסות דקות

– 2 גבעולי כרישה פרוסים

– 5-6 לימונים כבושים (אפשר לקנות בצנצנת בכל סופר)

– לימון אחד סחוט

– כפית כורכום

– כפית מלח

– חצי כפית פלפל שחור

– צרור כוסברה קצוץ גס