דף הבית » מתכונים » סיר קבב, תרד, תפוחי אדמה וחצילים

סיר קבב, תרד, תפוחי אדמה וחצילים

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: ארוחות שילדים אוהבים
  • זמן הכנה
  • דרגת קושיקל

אופן הכנה

 

  1. מחממים סוטאז’ ומוסיפים שמן זית.
  2. מתגנים את הבצלים עד שמתרככים ומזהיבים.
  3. מוסיפים את הסילאן וזרעי הכמון ומערבבים כמה דקות עד שהבצל מקבל צבע עמוק.
  4. מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה במחבת נפרדת עד שמקבלות צבע זהוב קל.
  5. מסדרים את תפוחי האדמה בסיר מעל הבצל, בצורה מעגלית.
  6. מפזרים מעל את המלח הגס והפלפל השחור.
  7. קולים את פרוסות החציל על מחבת פסים (3 דקות מכל צד) ומניחים מעל תפוחי האדמה.
  8. מסדרים את הקבבים של מעדני גורמה מעל החצילים.
  9. מכסים את הקבב בשכבה אחידה של תרד שטוף.
  10. מערבבים בקערה את כל מרכיבי התערובת הרטובה ויוצקים מעל.
  11. מרטיבים נייר אפייה, מכווצים אותו ומניחים מעל התרד.
  12. מכסים במכסה (ודאו שהסיר מתאים לתנור).
  13. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו למשך 3–3.5 שעות.

הגשה:

מגישים עם אורז לבן , ומוכנים להתאהב.

כשפותחים את הסיר ריח משגע, צבעים, והכול רך ונמס.

כמו שאומרים  “קשה? לא קשה!” רק להכניס לתנור ולחכות לקסם!

הרכיבים

  • 6 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים פרוסים
  • 2 כפות סילאן
  • כפית זרעי כמון
  • 5 תפוחי אדמה פרוסים עבה
  • כפית מלח גס
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • חציל בלדי גדול פרוס לפרוסות עבות
  • 2 חבילות קבב עגל של מעדני גורמה (סדרת הקבבים הקפואים)
  • חבילה של תרד שטוף (ניו זילנדי או רגיל)
  • לתערובת הנוזלים:
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • חצי כפית בהרט
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כמון
  • כוס מים רותחים